Bijzondere plekken en hidden gems in Antwerpen

Bijzondere plekken en hidden gems in Antwerpen

Ga je een dagje – of twee, of drie… – naar het mooie Belgische Antwerpen, maar weet je nog niet wat er allemaal te zien is? Of ben je er juist vaak geweest en wil je graag nieuwe plekken ontdekken? Spit dan dit lijstje door, vol bijzondere plekken en hidden gems in de prachtige stad.

Vlaekensgang: een doolhof in het hart van de stad

In het stadscentrum achter een nietsvermoedend deurtje vind je Vlaykensgang, gebouwd in 1591. De kleine doorgangen en binnenplaatsen naast de huizen met klimop maken het een perfect toevluchtsoord om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Zeker na een volle dag kun je hier terecht voor een rustige wandeling of een romantisch diner.

Philip’s Biscuits: een traditioneel koekjeshuis

Verse, ambachtelijke koekjes zoals ze die bij Philip’s Biscuits maken, zo vind je ze nergens anders. Het is een perfecte pitstop voor een tour door de stad – en al helemaal leuk om als souvenir mee terug te namen naar huis.

Salon de Thé Claude: een rijke high-tea

Behoefte om decadent te genieten van een prachtig uitgedoste plek, onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes? Je kan hier verrukkelijk ontbijten en lunchen, maar het is vooral de high-tea die aan te raden is. Tussen de blauwe en gele muurtjes zit je hier uren knus.

Labels Inc.: een boetiek vol vintage designer kleding

In deze vintage winkel ontdek je een eclectische mix van stukken van vorige seizoenen van de beste merken. Denk aan Maison Martin Margiela, Raf Simons, Balenciaga en nog veel meer. Goedkoop zal het niet zijn, maar wel een echte investering voor een serieus archief. Bovendien is alleen rondneuzen al een hele ervaring.

Lees ook:  Wat is een ‘digital nomad’ en hoe word je er zelf een?

Osaka: een natuurwijnbar waar je u tegen zegt

In een weggestopt hoekje aan de Britse Lei vind je Osaka. Zodra je toe bent aan wat speciale drankjes in een rustige omgeving en je de dag op een fijne locatie wil afsluiten, zit je hier goed. Het minimalistische interieur en de industriële elementen maken het ook nog eens een Instagram hotspot.

Foto header via iStock, credits: Poike

0 comments on “Bijzondere plekken en hidden gems in Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *