4 x zo overleef je de lange wachtrijen bij Schiphol en de lange autorit naar Zuid-Europa

4 x zo overleef je de lange wachtrijen bij Schiphol en de lange autorit naar Zuid-Europa

Heerlijk dat de vakantieperiode is gestart. Minder heerlijk zijn de lange wachttijden op de vliegvelden momenteel en de extreme drukte op de Europese wegen. Dat maakt het reizen toch echt wat minder comfortabel. Daarom geven wij in dit artikel tips hoe je het reizen van A naar B toch weer wat leuker kan maken:

Spelletjes spelen

Ben je gek op spelletjes, zowel online als offline? Dan is het verstandig voorafgaand aan je trip jouw favoriete spelletjes te downloaden, in te pakken of gewoon online te spelen. Van veel bordspellen zijn er ook reisvarianten beschikbaar, die je eenvoudig ook op de achterbank tijdens de autorit of in het vliegtuig kan spelen. Ben je meer iemand van de online games? Dan is er ook genoeg aanbod. Denk bijvoorbeeld aan bubble shooter, of old skool een potje Patience spelen.

Luisteren maar

Als er één ding populair is momenteel, dan is dat wel de podcast. Urenlang luisterplezier is er te vinden online. En mooi; je kan podcasts ook offline luisteren, want downloaden kan ook. Veel podcast series hebben ook speciale zomeredities gemaakt, met extra veel luisterplezier. In lijn met de podcasts vallen ook de luisterboeken. Het wachten in een lange rij voor de douane maakt het met het luisteren van een goed verhaal toch wel minder erg.

Playlists maken

Music it is. Vroeger stelden wij voor de vakantie een heuse box met zelf samengestelde cassettebandjes samen voor de autorit onderweg. Vaak opgenomen van de radio met al onze favo greatest hits. Dat kan tegenwoordig gelukkig wel wat makkelijker. Maar hoe lekker is het om naar jouw leukste zomer playlists du moment te luisteren. Swingend in de auto richting Spanje!

Lees ook:  10 meest Instagram-mable plekjes van Nederland

Comfort food

Lekkers voor onderweg en tijdens het wachten is een absolute must. Liefst niet alleen snoep, maar ook wat healthy stuff. Misselijk worden willen we natuurlijk ook niet. Sla van te voren goed in, en maak voor on the road een paar lekkere sandwiches en neem verkoelende drankjes mee. En natuurlijk mogen je favoriete lekkere snacks niets ontbreken. Check ook altijd even wat je reisgenoten lekker vinden, wel zo aardig. Kan je gelijk ook hen verwennen…

Foto header via iStock, credits: pablorebo1984

0 comments on “4 x zo overleef je de lange wachtrijen bij Schiphol en de lange autorit naar Zuid-Europa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *