4 x zo maak je van jouw tuin een vakantie-oase aan huis

4 x zo maak je van jouw tuin een vakantie-oase aan huis

Met de drukte op Schiphol en het wel of niet komen van een nieuwe corona-golf, is het best lekker om gewoon in eigen land op vakantie te gaan. Sterker nog… waarom niet in je eigen huis. Want jouw tuin kan je prima en in een mum van tijd omtoveren tot een heerlijke vakantie-oase aan huis. Wij geven tips.

1. Creëer je een fijne chill plek

Een vakantiegevoel creëren aan huis begint bij een fijne chillplek. Ga dan ook op zoek naar tuinmeubelen waar je heerlijk comfortabel op kan liggen en die natuurlijk ook mooi staan in jouw tuin. Slim is wel dat je ook zorgt voor goede beschermhoezen, zodat je bij slecht weer de meubels ook goed kan beschermen tegen de weersinvloeden. Zo kan je nog jaren genieten van jouw tuinmeubelset. Naast een fijne zit- en lig-plek is een goede tuintafel ook essentieel. Niets lekkerder dan warme zomeravonden lang tafelen met vrienden, familie of je buren. Ben je gezegend met een grote tuin of terras? Dan is een echte lange (Italiaanse) tuintafel zeker een must!

2. Groene aankleding

Buitenleven staat over het algemeen centraal wanneer je op vakantie bent. Omring je dan ook met groen wanneer je thuis gaat vakantie vieren. Laat je in het tuincentrum adviseren welke bloeiers jij het beste in jouw tuin kan planten. En nog leuker is om je groene vingers nog wat extra uit te dagen; kies bijvoorbeeld ook voor hangplanten en/of het aanleggen van een moestuin. En wil je het de beestjes ook comfortabel maken in jouw tuin? Plaats dan een insectenhotel in je tuin.

Lees ook:  Zo creëer je de ultieme man cave thuis

3. Buitenkeuken

Heb je een beetje een culinaire inslag? Dan mag een barbecue niet ontbreken in jouw tuin. Helemaal wanneer je het hebt over een vakantiesfeer. Leuk is om je echt eens in te lezen in de kunsten van het bbq-en. Want dan kom je er achter dat er zoveel meer mee kan worden gemaakt dan alleen vlees. En kies je voor een kamado bbq, dan kan je helemaal in de lazy mood gaan. Want met deze slow cooking bbq ben je de hele dag zoet.

4. Verlichting

Last but not least is het ook van belang te denken aan goede tuinverlichting. Je hebt tal van gezellige lichtsnoeren die je bijvoorbeeld kan ophangen in je tuin. Ziet er super romantisch uit! Naast kunstmatige verlichting is er ook de optie om te gaan voor een mooie tuinhaard. Heb je gelijk twee vliegen in één klap: mooi licht én warmte tijdens de wat koelere zomeravonden.

Foto header via iStock, credits: Tetiana Soares

0 comments on “4 x zo maak je van jouw tuin een vakantie-oase aan huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *