3 x wooninspiratie om de zomer in je huis te halen

by Redactie

De zomer is begonnen, tijd om dit fijne seizoen ook in je huis binnen te laten. Of misschien heb je wel zin om je woning een keer een goede zomerse metamorfose te geven. Met de volgende wooninspiratie tips haal jij de zon weer in je huis.

1. Het belang van een goede vloer

Hoe de sfeer van je interieur is valt samen met de kleuren en materialen die je kiest. En natuurlijk, over smaak valt niet te twisten. Maar er zijn wel bepaalde handvatten die ervoor zorgen dat je interieur een eenheid vormen. Wanneer je kiest voor een goede basis, dan kan je het hele jaar door die basis aanpassen en veranderen met de accessoires die je in huis hebt. Die goede basis begint vaak met het kiezen van de juiste vloer. Maar ja, waar begin je? Er zijn zoveel type vloeren dat we vaak door het bomen het bos niet meer zien. Ga dus van te voren goed na wat je wel en niet mooi vindt.

Zo zijn pvc vloeren een slimme keuze omdat ze net zo mooi zijn als echt hout of steen, duurzaam zijn, maar ook betaalbaar. Zo kan je kiezen voor een lichte visgraat pvc vloer, waarmee je je woonkamer omtovert tot een lichte en ruimtelijke basis. Een laminaat vloer is ook een goede optie, omdat ze ook weer een goedkoper alternatief is van de klassieke houten vloer. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor een vloer waarmee je het kader schetst voor de rest van de zomerse metamorfose van je huis.

Lees ook:  Tijd om weer in de tuin te zitten, hoe maak je het extra sfeervol?

2. Ga op zoek naar eenvoud

Door je woning eerder leeg te houden dan helemaal vol te zetten, zorg je ervoor dat je rust, ruimte en licht in je woning binnen laat. Minimaliseren en structureren (met dank aan Marie Kondo) is het keyword. Ga op zoek naar een mooie blikvanger, zoals een grote lamp of een bijzondere stoel die de aandacht mag hebben. Of leg een vloerkleed neer die de aandacht naar zich toe trekt. Natuurlijk mag het wel gezellig blijven, dus schiet niet door in het minimaliseren. En ga vooral ook op zoek naar fijne, warme accessoires en mooie kunst en persoonlijke foto’s voor aan de muur.

3. Hout op hout

Zoals je hebt gemerkt hebben we een groot verlangen naar warmte en lichtheid. En waar kan je dat beter vinden dan in hout. Een natuurlijk materiaal met een mooie uitstraling. In het geval van de zomerse metamorfose, is licht grenen bijvoorbeeld prachtig. En denk nu niet dat hout op hout mixen niet kan. Wanneer je een visgraat pvc vloer hebt liggen, dan kan je daar prima ook houten meubels op zetten. Of kies misschien wel zelfs voor hout aan de muur. Je ziet de houtlook ook steeds vaker verwerkt in keukens. Dus trek het vooral ook door naar de andere ruimtes in je huis. En het hout mag onbewerkt zijn, een beetje rauw is juist niet erg. Een interieur moet immers wel leven, niet?

Foto header via iStock, credits: PIKSEL

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy