We love art & design: de posters van MrStarsky X Tijana Lukovic

We love art & design: de posters van MrStarsky X Tijana Lukovic

MrStarsky werd vijf jaar geleden opgericht door Fennechien en Liesbeth. Wat begon als idee om een tastbare herinnering als de geborduurde geboortetegel nieuw leven in te blazen, leidde tot een online omgeving met een keur aan personaliseerbare én prachtig geïllustreerde producten. Met als doel; onvergetelijke mijlpalen vastleggen en daarmee herinneringen levend houden. Afgelopen 14 juni lanceerde MrStarsky haar nieuwste product, de maanposter. Ze hebben hierbij een samenwerking opgezocht met illustrator Tijana Lukovic. Tijana en MrStarsky creëren met de maanposter een sprookjesachtige droomwereld waarin belangrijke mijlpalen in het leven van een kind of volwassene extra aandacht krijgen en voor altijd vastgelegd kunnen worden.

De maanposter MrStarsky x Tijana Lukovic

Belangrijkste vraag bij een design van genoemde posters is: hoe stond de maan toen? De maanstand op de poster hangt af van de datum en plaats die je invult en is daardoor altijd uniek. In totaal zijn er acht verschillende maanstanden die aan de hemel op de poster kunnen stralen.

We love art & design: de posters van MrStarsky X Tijana Lukovic

In de sprookjesachtige scène die Tijana Lukovic heeft ontworpen op de maanposter, staat één personage centraal dat omgeven is door opvallende dag- en nachtdiertjes en betoverend natuurschoon. Het is bovendien een zoekplaatje waar verschillende dieren in meerdere aantallen ontdekt kunnen worden. Met de maanposter MrStarsky x Tijana Lukovic wil MrStarsky de belevingswereld aanmoedigen, waarbij verwondering, het najagen van dromen en de connectie met de natuur centraal staat.

Over Tijana Lukovic

De in België wonende illustrator Tijana Lukovic haalt haar inspiratie veelal uit eigen jeugdherinneringen, liefde voor de natuur, fictie- en non-fictie boeken en de opvoeding van haar dochter. Ook magie speelt een grote rol in haar werk. Van kinds af aan was zij al verliefd op sprookjes en folklore doordat haar grootmoeder haar hier graag over vertelde. Een schilderij of illustratie is volgens haar extra interessant wanneer er iets magisch of onverwachts in verscholen zit.

Lees ook:  Tip: Taschen Warehouse Sale

Ook een exemplaar aan de muur hebben? Prijzen beginnen bij 39 Euro.

0 comments on “We love art & design: de posters van MrStarsky X Tijana Lukovic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *