Kun je de ware liefde via datingapps vinden?

by Redactie

Je bent nu al een tijdje zonder relatie. Veel van je vrienden en kennissen zijn gelukkig getrouwd of wonen samen. Als jullie gezellig samen zijn, voel jij je soms een vijfde wiel aan de wagen. Je hebt een drukke baan en minder vrije tijd dan je zou wensen. Je bent misschien op zoek naar de vraag “Man zoekt vrouw“, en misschien ben jij dan wel die ene vrouw. Toch kom je de man met wie je oud wilt worden niet tegen in het uitgaansleven of in je sociale kring. Je wilt het over een andere boeg gooien en je blootstellen aan online dating. Zouden datingapps wat voor je zijn, of heb je baat bij een andere aanpak?

Man zoekt vrouw via datingapp – iets voor jou?

Man zoekt vrouw via datingapps, dat is echt iets van deze tijd. Geldt dit ook voor jou? Wellicht heb je een populaire app als Tinder wel eens uitgeprobeerd en ben jij ook verwoed aan het swipen gegaan. Je bent echter iemand die meer van zijn relatie verwacht dan alleen maar uiterlijkheden. En dat is nou net waar datingapps voornamelijk op selecteren. Natuurlijk is uiterlijke schoonheid voor jou ook belangrijk, maar er is nog zoveel meer. Door te veel de nadruk op uiterlijk te leggen, wordt dating via datingapps te snel een virtuele vleeskeuring. Dat past veel minder goed bij mensen als jij, die serieus werk willen maken van dating. Jouw doel is een stabiele en langdurige liefdesrelatie. Je kunt je sterk afvragen of dit wel goed mogelijk is met datingapps. Je bent dan in feite bezig met het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Lees ook:  Alle lieve tandartsen verzamelen!

Man zoekt vrouw via online datingsites

Via online datingsites ligt de nadruk veel minder op uiterlijkheden. Een goede online datingsite geeft je de mogelijkheid om veel van je persoonlijkheid, je verwachtingen en je wensen op papier te zetten. Dat geeft je de mogelijkheid om een goede voorselectie te maken op eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Je toekomstige partner kan dit ook, dus als er contact tot stand komt, is de kans groter dat het succesvol blijkt te zijn. Helaas is er een wildgroei aan datingsites met nepprofielen en zijn veel datingsites ook ‘vervuild’ met mensen die minder gericht zijn op langdurige relaties. Man zoekt vrouw via datingsites kan succesvol zijn, maar vaak is het een langdurig traject met veel teleurstellingen.

Man zoekt vrouw via matchmaking

Man zoekt vrouw via persoonlijke matchmaking, zou dat dan kunnen werken? Als je je inschrijft bij een relatiebemiddelingsbureau, dan staat jouw persoon en je persoonlijke verwachtingen en wensen centraal. Je krijgt een intakegesprek met een persoonlijke begeleider die al snel een goed beeld van je krijgt. Je begeleider doet hetzelfde met mannelijke kandidaten. Toegegeven, veel datingsites hebben ook een matchingsysteem, maar dat zijn vaak simpele algoritmes, die bovendien afhankelijk zijn van de input die jij en anderen geven. Een persoonlijke begeleider die je ook daadwerkelijk kent, kan veel beter een match maken met een veel grotere kans op langdurig succes. Als je besluit om je in te schrijven bij een bemiddelingsbureau, vraag dan naar de resultaten. Een goed relatiebemiddelingsbureau zal daar open en eerlijk in zijn.

Lees ook:  Waarom we meer geld uitgeven bij kouder weer

Foto header via iStock, credits: Tonktiti

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy