Keukentools waar elke thuiskok in móét investeren

by Emma

Of je nu een beginner bent of toe bent aan een upgrade: het in huis halen van de juiste spullen voor een goede basiskeuken kan nog best tricky zijn. En duur! Staafmixers, spiralizers, blenders, vleesthermometers en dunschillers, het aanbod is groot. Toch zijn er een paar dingen waar je liever wat meer aan uitgeeft, als een investering voor jouw culinaire kunsten. ‘Goedkoop is duurkoop’ is een bekend gezegde, maar in de keuken geldt dat al helemaal. Welke keukentools mogen in jouw keuken niet ontbreken en zijn het waard om wat meer geld tegen aan te gooien?

Roestvrijstalen kookgerei

Pannen met een antiaanbaklaag zitten al gauw onder de vlekken en de roest. Maar bij roestvrijstaal is dat een heel ander verhaal. Wie iets meer geld uitgeeft aan goede kwaliteit roestvrijstalen keukenspullen, heeft er een leven lang plezier van. Zo lang zelfs, dat ze makkelijk generaties mee kunnen gaan. Mocht je toch wat goedkoper uit willen komen, let dan op de ‘second sales’ uitverkoop van de fabriek. Zo bespaar je snel toch wat euro’s, maar hoef je niet in te leveren op de kwaliteit van het kookgerei.

Wokpan

In de Oost-Aziatische keuken is het meest gebruikte voorwerp al gauw de wokpan. En daar is een goede reden voor. De pan wordt namelijk niet alleen gebruikt voor typische wokgerechten op een open vuur. De pannen zijn ongelooflijk nuttig en geschikt voor diverse cuisines. Zodra je veel met sauzen aan de slag gaat, is een wok bijvoorbeeld perfect om het evenwichtig over het eten te verdelen. En omdat de hitte geleidelijk verspreid wordt, worden al je ingrediënten ook geleidelijk gaar. Kortom: een goeie wokpan heeft een kortere kooktijd, kan in één klap meer eten bereiden en heeft minder olie nodig, en is daarom onmisbaar in de keuken.

Lees ook:  Met deze tips heb je thuis altijd een snelle internetverbinding

Keukenmachine

Goedkoop zijn keukenmachine’s meestal niet, daarom zien veel mensen er van af. Maar als je er over nadenkt, valt het eigenlijk behoorlijk mee. Het vervangt namelijk meerdere apparaten tegelijk. Zo kunnen hakmolens, blenders, mixers en citruspersen vaak de deur uit. Ook bespaart het heel wat kracht en tijd. Van deeg kneden tot raspen: met een goede keukenmachine neemt het apparaat dit allemaal van je over. En laten we eerlijk zijn, het leuke aan koken begint dán pas. Groot voordeel is bovendien dat je een keukenmachine vaak kan uitbreiden op de manier die bij jou past met allerlei accessoires.

Koksmes

In een goed uitgeruste keuken heb je in principe maar drie messen nodig: een koksmes, een broodmes en een schilmesje. Op dat laatste mag je best besparen – een bezoekje aan de Hema is voldoende. Maar bij een koksmes wil je toch écht dat het scherp is, duurzaam is en van goede kwaliteit is. Grote kans dat je het dagelijks gebruikt, dus dat het lang meegaat en goed snijdt, is een must. En ja, daar hangt een prijskaartje aan vast. Maar dat is het dan wel weer helemaal waard – een beetje keukenprins(es) kan eigenlijk niet zonder.

Foto header via iStock, credits: IRINA KROLEVETC

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy