Into tuinieren: wat zijn haagplanten en waarom zijn die zo populair?

by Redactie

Haagplanten zijn planten die je in je tuin plaatst om een haag (heg) te creëren. Ze kunnen bijvoorbeeld een houten schutting vervangen. Het is nog altijd een stuk leuker om tegen een groene heg aan te kijken dan tegen een houten of betonnen schutting. Je kunt de haagplanten plaatsen rondom je tuin voor de nodige privacy. Maar je kunt er ook leuke figuren mee maken. Een wat hogere heg zorgt ervoor dat voorbijgangers niet zomaar naar binnen kunnen gluren of de tuin in kunnen stappen. Op Haagplanten.nl zie je vele soorten haagplanten. Haagplanten worden steeds populairder omdat ze:

·         Zorgen voor privacy
·         Zorgen voor geluid demping
·         Zo hoog, laag, breed of smal kunnen worden gekocht of gesnoeid als jezelf wilt
·        Goed zijn voor de natuur. Er kunnen allerlei soorten dieren in schuilen en broeden. Neem  je  een heg waar ook bloemen in komen, dan is deze ook goed voor vlinders en bijen
·        Op een bijzondere manier kunnen worden geplant (figuren, rondjes, vierkant) zodat je tuin een echte blikvanger wordt. Je tuin ziet er met haagplanten ook anders uit als alle andere tuinen in de buurt.

Welke soorten haagplanten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten haagplanten te koop in verschillende haag hoogtes. Enkele voorbeelden zijn:
·         De buxushaag, een groenblijvende haag die ongeveer 15 centimeter per jaar groeit. Als je hem regelmatig een klein stukje snoeit, zal de haag dikker en voller worden.
·        De Ilex haag, deze haag is het alternatief voor de buxushaag omdat de Ilex geen last heeft van de buxusrups of de buxus ziekte. De Ilex haag groeit ongeveer 20 tot 35 centimeter per jaar en wordt door snoeien ook dikker en voller.
·        Een hedera haag wordt ook wel klimop genoemd. De hedera haag groeit snel, zowel in de hoogte als in de breedte. Hedera kan in de zon en de schaduw worden geplaatst en groeit tot wel 60 centimeter per jaar. Andere haagplanten zijn bijvoorbeeld de ligusterhaag, taxushaag, thujahaag of laurierhaag.

Lees ook:  Het Enexis Huis Limburg laat zien hoe je (eenvoudig) je leven kan verduurzamen

Koop je haagplanten online direct uit de kwekerij

Wanneer je ook graag haagplanten in je tuin wilt plaatsen, kies dan voor haagplanten uit de kwekerij. Zo weet je zeker dat de haagplanten vers zijn als je ze thuis krijgt. Je kunt op de website elke soort haag uitgebreid bekijken en ziet dan ook direct, in welke haag hoogtes de haag van je keuze beschikbaar is. Als je dat wilt, kun je ook gebruik maken van de inplant service voor haag beplanting. Dan worden de planten door hoveniers ingeplant. Of je nu gebruik maakt van de inplant service of de planten die je besteld zelf plant, je krijgt 3 altijd maanden hergroei garantie.

Foto header via iStock, credits: Thomas-Soellner

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy