De mediterrane kust eens op een andere manier ontdekken? Ga naar camping Costa Brava

De mediterrane kust eens op een andere manier ontdekken? Ga naar camping Costa Brava

Wie denkt aan de Costa Brava, de kust in het noordoosten van Spanje, denkt al gauw aan oneindige stranden, een heerlijk brandend zonnetje en de bijbehorende levensstijl (lees: luierend genieten, met zo nu en dan een dipje in de sprankelende zee). Aan de kust vind je alles wat je van een droomvakantie verwacht. Toch weten niet veel reizigers dat je er ook geweldig kan kamperen. In plaats van het boeken van een hotelletje, zijn er heel wat voordelen aan een vakantie op de camping Costa Brava.

Genieten van het buitenleven in Costa Brava

Ga op vakantie in Costa Brava, en het eerste dat opvalt is de prachtige natuur. En wie overnacht in een hotel moet daar flink aan inleveren. Veel campings zijn namelijk gelegen aan de goudgele stranden, waar je dus niet zo snel tekort komt aan zon, zee en frisse lucht. En wie wil er nou niet de tent uitrollen, zo op het strand op je handdoek? Met een beetje geluk kan je ’s nachts overigens ook nog eens de sterrenhemel aanschouwen. Idealiter trek je eropuit ergens tussen mei en oktober, al is de kans op regen ook buiten de seizoenen om erg klein.

Zo luxe als je wil

Kamperen betekent tegenwoordig allang niet meer dat je gebonden bent aan een tent. Voor de een is dat natuurlijk hét plezier zelf (vloeken tijdens het opzetten van de tentstokken hoort erbij), voor de ander is een luxe tent of bungalow een betere optie. Aan de Costa Brava zijn er in ieder geval mogelijkheden genoeg. Zeker voor een onervaren kampeerder is dat een goed plan, of voor de reiziger die niet van plan is vaak in een tent te zitten. Dan hoeft al die gear namelijk niet nieuw gekocht worden om vervolgens te verstoffen ergens in de berging.

Lees ook:  5 x nieuwe food & coffee spots in Amsterdam

Activiteiten genoeg

Of je nou een fanatieke watersporter bent of voor jou flaneren op de boulevard ultiem genieten is, bij de kuststrook in Catalonië is er voor ieder wat wils. Ook de stedentripper wordt er gelukkig, aangezien een bezoekje aan het bruisende Barcelona heel makkelijk op de planning gezet kan worden. Toch liever op pad? Dan trek je gewoon de Pyreneëen in en volg je een excursie langs prachtige rotsen en de wat kleinere strandjes die daartussen verstopt zitten.

Foto header via iStock, credits: Rui Xu

0 comments on “De mediterrane kust eens op een andere manier ontdekken? Ga naar camping Costa Brava

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *