Alle bijzondere uitjes op een rij: zo maak je van Vaderdag een dag om nooit te vergeten

by Emma

Vaderdag is weer om de hoek. Voor wie een keer geen parfum, stropdas of barbecue set cadeau wil doen, is een doe-dag een alternatief – en altijd leuk – geschenk. Bij deze de meest bijzondere uitjes op een rij, waarmee jij jouw papa sowieso blij maakt.

Of het nou je vader, stiefvader of je partner is, op 19 juni zetten we alle vaderfiguren in het zonnetje. En voor hetzelfde geld ben je misschien wel op zoek naar een cadeautje voor jezelf (een treat yourself momentje voor je eigen vaderschapskwaliteiten, daar is niets mis mee). Uiteraard kan je hem met een materieel cadeautje verassen. Maar waarom zou je niet samen iets doen? Dat vindt hij ongetwijfeld leuk.

Achtbanen uitproberen in een attractiepark

Wie een adrenalinejunkie als vader heeft, doet er goed aan om hem mee te slepen naar een pretpark. Leuk voor een uitje met de kinderen? Zeker, maar aan de achtbanen en andere attracties waar je nekharen rechtovereind van gaan staan, kom je met de kids vaak niet aan toe. Roep het innerlijke kind in hem naar boven en doe ’m een ritje in de Vogel Rok (de snelste achtbaan van Nederland), de Speed of Sound (met zoveel loopings dat je al duizelig wordt als je ernaar kijkt) of de Xpress: Platform 13 (mits je het prima vindt om gelanceerd te worden) cadeau. Dat is gegarandeerd genieten. Voor sommigen, dan.

Kroegentocht langs oude herinneringen

Bier, whisky of juist een goede wijn: op Vaderdag mag er best alcohol in het spel zijn. Om er een leuk uitje van te maken en méér dan een alleen fles drank cadeau te doen, is een kroegentocht een goed plan. Om het extra leuk te maken, neem je hem mee naar de plek waar hij is geboren, waar hij vroeger als tiener voor het eerst (il)legaal uitging, of juist jouw favoriete bars en pubs. Dat wordt een avond lallend herinneringen ophalen. Doe ’m uit voorzorg wel een flesje water en een paracetamol cadeau. Dat katers moeilijker verdwijnen naarmate je ouder wordt, is immers niets nieuws.

Lees ook:  Festival Guide 2018

Varen in de lucht

Een ballonvaart met een prachtig uitzicht is iets wat bij veel mensen op de bucket list staat. Mocht dat bij jouw vader ook het geval zijn, dan weet je wat je te doen staat. Als je zelf ook meegaat, moet je alleen geen last hebben van hoogtevrees (je hoort je knieën al knikken). Juist voor de vader die van rust houdt (en natuur), is een ballonvaart boven het Nederlandse landschap een ervaring die hij niet snel zal vergeten. En in Nederland zijn er verschillende arrangementen beschikbaar, voor ieder wat wils. Zo kan je ervoor kiezen om vroeg in de ochtend de zonsopgang te bekijken, een ‘stilte vaart’ te maken of juist wat geschiedenis aan de reis toe te voegen met een historische koers.

Foto header via iStock, credits: coffeekai

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy