4 x zo creëer je de ultieme lounge zomeravond in jouw eigen tuin

by Redactie

Warme zomerse dagen vragen om ontspannende avonden. Avonden waarop niets moet, maar waarop je vooral heerlijk kan bijkomen van je dag werken of achter je kids aanzitten. Dat vraagt wel om de juiste sfeer en omgeving. Wij geven tips hoe je in jouw tuin die ideale zomeravond kan creëren. Voetjes omhoog en relaxen maar…

Zitcomfort

Ultiem chillen begint natuurlijk bij het aanschaffen van een goede loungeset. Kijk daarbij goed wat de mogelijkheden zijn van jouw tuin of balkon. En wat zijn je behoeftes? Misschien vind jij een hangmaat wel heerlijk. Maar dat is weer minder gezellig wanneer er vrienden of familie over de vloer zijn. Heb je ruimte en wat budget? Dan is een grotere loungeset zeker aan te raden. Bijvoorbeeld de loungeset wicker, die meer dan genoeg ruimte biedt om je benen lekker op de bank te stellen. Maar ook om met de hele familie neer te ploffen. Het is hoe dan ook de investering zeker waard.

Groen

Je omringen door groen vermindert stress. Dus zorg dat je tuin prachtig mooi in bloei staat. Want onderzoek heeft echt aangetoond dat wie in een groene omgeving leeft, zich gezonder voelt en zelfs minder vaak ziek is. Zelfs als je geen groene vingers hebt, kan je daar ook vrij eenvoudig voor zorgen. In tuincentra zijn tegenwoordig kant-en-klare potten te koop met een variëteit aan bloemen en planten erin. Heb je juist wél groene vingers, leef je dan vooral uit. The greener the better!

Hapje en een drankje

Verkoelende drankjes en lekkere bites verhogen de feestvreugde van een lekkere lounge avond. Ga eens op zoek naar verfrissende recepten voor mocktails en cocktails en verras jezelf met iets anders dan een kop thee of wijntje. Een nieuwe smaakexplosie doet wonderen voor je energie en creativiteit. Combineer het met lekkere snacks binnen handbereik en je zit de hele avond gebakken.

Lees ook:  5 x in deze hotels wil jij wel wakker worden

Music Maestro!

Om het helemaal af te maken, zorg je voor fijne muziek op de achtergrond. Je kan zelf bijvoorbeeld een playlist samenstellen. Maar als je zoekt op Spotify op termen als ‘zwoele zomeravond’ of ‘loungemuziek zomer’, dan poppen er ook al heel wat aangemane lijstjes op. Heb je behoefte aan wat meer verdieping, dan kan je ook kiezen voor een fijne podcast. Of een luisterboek.

Alles afgevinkt van bovenstaande lijst? Dan kom jij zeker op een relaxte manier de zomerse avonden door die we (hopelijk) gaan krijgen de aankomende tijd!

Foto header via iStock, credits: DisobeyArt

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy