4 x Koffiebranderijen door het land waar ze de lekkerste koffie schenken

by Emma

Het aantal koffiebranderijen in Nederland is de laatste jaren flink toegenomen (er zijn er inmiddels al meer dan 100 in ons land te vinden!). En gek is dat niet. Steeds meer mensen verdiepen zich in allerlei verschillende soorten koffie, van boon tot crema. Hierdoor weten ze precies wat ze lekker vinden en zijn ze niet vies van het proberen van iets nieuws. Bovendien vinden steeds meer mensen het belangrijk dat de producten waar ze gebruik van maken lokaal worden geproduceerd. En daarin weet de lokale kleine koffiebranderij zijn publiek te vinden. Soms geven ze er zelfs workshops en proeverijen – extra leuk om een keer een date mee te nemen, bijvoorbeeld.

Misschien heb jij al een favoriete koffiebranderij, misschien ben je nog op zoek of misschien ben je benieuwd naar eentje in een andere stad waar je graag af en toe heen reist. Wat de reden van je zoektocht ook is: wij helpen je graag.

Back to Black

Deze hot spot, opgericht in 2015 door Inge en Noortje (getraind bij de Berlin School of Coffee), is ontstaan door een nieuwsgierigheid en liefde voor alles wat koffie tot koffie maakt – en vooral hoe je dat zélf ook kan doen. Ze halen hun koffiebonen het liefst van micro farms en stellen duurzaamheid voorop. Kijk ook vooral eens bij hun filialen in Amsterdam – die zijn hartstikke knus ingericht en zoals de naam het al zegt: van Batch brew tot Chemex, hun zwarte koffie is er heerlijk.

Sococo Coffee

Gelegen in Vlaardingen vind je bij deze koffiebranderij een bescheiden maar indrukwekkend assortiment. Met Huehue bonen (met een rijke chocoladesmaak) en de Ixta bonen (met fruitige tonen) uit het hooggebergte van Guatemala zijn perfect voor alles van de tot de cappuccino. Ook bij Sococo Coffee is duurzaamheid een belangrijk kernbegrip, net zoals de eerlijke winst voor de boer – ‘fairchain’ koffiebonen dus.

Lees ook:  ‘Oost West, thuis best’ …. we borrelen het liefst thuis met vrienden.

Ikigai Coffee

Altijd al 100 jaar of ouder willen worden? We kunnen je niet beloven dat het met de koffie uit branderij Ikigai Coffee uit Arnhem lukt, maar de naam is er wel op geïnspireerd. Het is namelijk gebaseerd op het Japanse eiland Okinawa, dat bekend staat om zijn oude inwoners. Hun motto is dan ook ‘De natuur zelf is haar beste arts’ (afkomstig van Hippocrates), en zien daar een rol voor de koffieboon in. Met een grote selectie aan specialty koffies is het zeker een bezoekje waard.

Wasven

De meest sympathieke koffie van Brabant? Die vind je bij de koffie van branderij Wasven, in Eindhoven. De samenwerking tussen professionele zorgbegeleiders en deelnemers met een verstandelijke beperking zorgen voor een sociale, warme sfeer. En de koffie wordt er nog beter op. In hun koffieatelier gaan ze aan de slag, en in het winkeltje kan je alle koffie aanschaffen zodat je ook thuis kan genieten. Alle bonen zijn fairtrade, en de single origins koffies is 100% Arabica – oftewel, met een uitgesproken, fruitige smaak.

Foto header via iStock, credits: kzenon

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy