3x onvergetelijke Toyota’s die nog altijd populair zijn – en dat voor een goede reden

3x onvergetelijke Toyota’s die nog altijd populair zijn – en dat voor een goede reden

Het autobedrijf bestaat al 85 jaar en heeft zich in die tijd keer op keer bewezen als een betrouwbaar merk dat consistent auto’s levert die telkens weer in de top komen te staan. Toyota is altijd innovatief en de grootste autoproducent van Japan, met een wereldwijde productie van zo’n 10 miljoen auto’s per jaar. Sinds 1964 zijn ze ook in Nederland op de markt en ook hier zijn ze nog steeds geliefd. Daarom verdient Toyota ook een terugblik op een paar van zijn meest populaire modellen.

De cityhopper: Toyota Aygo

Wie met een zuinig verbruik toch graag door steden trekt – en dat het liefst doet in een licht, klein en simpel autootje – wordt blij van de Toyota Aygo. Of het nu een korte rit is om wat boodschappen te doen of om wat vrienden op te halen voor een avondje naar de film. Aan de populariteit te zien, zijn veel mensen sinds de introductie in 2005 om – en blijven dat ook. De stadsauto is simpelweg niet uit de ranglijsten te slaan. En niet onbelangrijk: het model is heel budget vriendelijk. Maar die prijs maakt het geen somber model. Het besturen van de Aygo blijft namelijk leuk. Het is daarom bij uitstek het perfecte model voor de beginner op de weg of iemand die veel alleen reist.

De duurzame die alles aankan: Toyota Landcruiser

De Toyota Landcruiser, die al sinds 1954 gemaakt wordt, staat nog altijd bekend als een wat zwaardere terreinauto die daadwerkelijk ruwe terreinen goed aankan. Niet gek, aangezien het model ooit is ontwikkeld is met het Japanse leger in het achterhoofd. De standaard 4×4 aandrijving en lage terreinversnelling maakt het offroad rijden veel makkelijker. En waar de vroegere modellen nog wat karig waren uitgerust, zijn de nieuwere versies al stukken luxer ontworpen (denk aan een 4,2 inch kleurendisplay, een 8-inch touchscreen en een goed functionerend entertainment systeem).

Lees ook:  Stadsfiets pur sang

De ‘Niets is onmogelijk’: de Prius

Elk model komt met een motto, maar bij de ‘Niets is onmogelijk’- leus van de Toyota Prius weten we dondersgoed dat het klopt. Dat de Prius in 90 landen populair is en er meer dan 6 miljoen exemplaren van zijn verkocht snappen we wel. In 1997 koppelde Toyota voor het allereerst een benzinemotor met een elektromotor, een techniek die toentertijd nog niet werd gebruikt. Andere modellen, zoals de Corolla, Rav-4 en de Camry, zijn weer gebaseerd op de innovatieve Prius. Het laat zien dat na al die jaren succes, Toyota nog steeds innovatief blijft.

0 comments on “3x onvergetelijke Toyota’s die nog altijd populair zijn – en dat voor een goede reden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *