Wat hang ik voor mijn raam? Zo kies je voor de juiste raamdecoratie

by Redactie

De keuze is reuze als het gaat om raamdecoratie. Maar welke past nou het beste bij jou en jouw interieur? Het heeft alles te maken met de afmetingen, je woonstijl en natuurlijk jouw wensen. Zo kies je voor de juiste raamdecoratie die bij jou past.

Meer privacy met de juiste raamdecoratie

Een van de redenen om te overwegen in het maken van je keuze, is de privacy. Stel je voor, je woont aan een drukke straat en er lopen de hele dag nieuwsgierige mensen voorbij die maar al te graag even een blik naar binnen werpen. Dat kan best irritant zijn. Dan is het fijn zijn om misschien voor een raamdecoratie te kiezen die de inkijk beperkt. Vitrage werkt voor overdag prima, maar zorgt ’s avonds wel weer voor inkijk als het buiten donker is en er binnen licht brandt. Niet altijd even prettig en kan soms ook een onveilig gevoel geven. De perfecte oplossing hiervoor is het nemen van overgordijnen. Er is ontzettend veel keuze in het materiaal en de kleur en je kan kiezen voor een verduisterend effect of niet. De overgordijnen van Kwantum kunnen ook nog eens op maat gemaakt worden en zijn daarom geschikt voor ieder raam.

Stijl over comfort

Een heel belangrijk aspect is de uitstraling. Je raamdecoratie is namelijk essentieel voor je interieur. Het gaat natuurlijk ook om het totaalplaatje. Is je woonstijl klassiek of juist meer industrieel? Of bijvoorbeeld modern met lichte kleuren? In een klassieke inrichting zou een mooie klassieke raamdecoratie zoals vitrage of gordijnen een goede keuze kunnen zijn, maar ook een vouwgordijn is een mooie optie. Werk bij een klassieke inrichting met lichte kleuren. Is jouw stijl meer industrieel of modern dan zijn jaloezieën misschien wel iets voor jou. Zwarte houten jaloezieën geven een hele luxe uitstraling en met deze stijlvolle look maak je je inrichting meteen af.

Lees ook:  Turning houses into homes: met deze lifestyle gadgets in huis ben je van alle gemakken voorzien

Optisch ruimte creëren

Een ruimte kun je groter of kleiner laten lijken met de juiste raamdecoratie. Heb je een kleine ruimte? Ga dan eventueel voor een raamdecoratie in een lichte kleur en van dunne stof. Daarnaast is het handig om in een kleine kamer te kiezen voor iets dat niet al te veel ruimte in beslag neemt, zoals bijvoorbeeld een rolgordijn of lamellen. Voor grote ruimtes zijn donkere kleuren en zwaardere stoffen juist wel weer heel geschikt. Een grote ruimte is vaak lastig sfeervol en knus te krijgen. Donkere gordijnen kun je hier heel goed voor inzetten. Een gulden middenweg is kiezen voor raamdecoratie in bruintinten. Deze kleur straalt namelijk warmte uit, maar laat ook net genoeg licht door.

Foto header via iStock, credit: Vasyl Cheipesh

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy