Schoonheid met een beetje hulp: met deze tips zie je er altijd fris én natuurlijk uit

Schoonheid met een beetje hulp: met deze tips zie je er altijd fris én natuurlijk uit

Wie er altijd verzorgd uit wilt zien, moet daar behoorlijk wat tijd in steken. Maar wat als je die tijd (of zin) niet hebt? Of wat als je er maar een béétje frisser uit wilt zien, zonder je hele gezicht te veranderen? Er genoeg mogelijkheden om altijd knap én natuurlijk voor de dag te komen.

Fris gezicht

Wie niet goed slaapt, gestrest is of te maken heeft met een pasgeboren baby, wordt door niets zo makkelijk verraden als door de wallen onder de ogen. Helaas valt hier niet áltijd iets aan te doen, soms is het namelijk gewoon genetisch bepaald. Maar zorgen voor genoeg hydratatie is essentieel in het verminderen ervan. Drink dus altijd genoeg water (het kan niet vaak genoeg gezegd). Om te checken of je huid voldoende gehydrateerd is, kan je het makkelijkst een stukje huid vastpakken. Blijft je huid nog even overeind staan? Dan is het tijd voor water.

Lange krulwimpers

Niet iedereen heeft van nature lange, krullende wimpers. Mocht het zo zijn dat die van jou wat korter zijn (je zal écht de enige niet zijn), dan helpt het Grande lash wimperserum enorm. Verschillende plantenextracten in combinatie met prostaglandine zorgen ervoor dat jij binnen 4-6 weken resultaat ziet. Je gebruikt het serum één keer per dag in de avond voor het slapen. Het laten groeien van de wimpers was nog nooit zo makkelijk. En wie handig is met de wimperkruller, heeft er baat bij om de wimperkruller kort te verhitten met bijvoorbeeld de haardroger. Let op: je moet de wimperkruller af laten koelen vóórdat je aan de slag gaat, je wilt namelijk niet dat je jezelf verbrandt (voel even met je vinger of lip). Knijp dan 10 seconden je wimpers vast, en voilà: je wimpers zijn de hele dag lang gekruld.

Lees ook:  Hippe sporten die je nú wil uitproberen

Verf je gezichtshaar

Wil je jouw wimpers nog meer laten opvallen (maar wel natuurlijk)? Dan geef je ze ook makkelijk een ietwat donkerder tintje met een DIY wimperverfsetje en een wattenstaafje. Breng ook vaseline aan op de delen waar je géén verf wilt zodat je ongemakkelijke vlekken vermijdt. Hetzelfde kan je ook doen met je wenkbrauwen. Borstel de haren in de richting die jouw voorkeur heeft en breng de verf aan. Je wenkbrauwen zijn essentieel voor het vormen van je gezicht, dus sla deze vooral niet over. En ook voor wie een snor of baard heeft geldt: een likje verf doet wonderen.

Strakke huid

Vanaf je 25e vermindert de productie van collageen, waardoor je huid sneller uitdroogt. En dat betekent: rimpels. Wil je die vermijden, dan is het essentieel dat je elke dag SPF opdoet. Zélfs als je de hele dag binnen zit – het merendeel van de uv A-straling wordt namelijk niet tegengehouden door glas. Kies hierbij voor een zo hoog mogelijke factor (die blijft het langst zitten) en vergeet niet om regelmatig een nieuwe laag aan te brengen. Dit geldt uiteraard niet alleen voor het gezicht. Zeker als je veel achter het stuur zit, is het een goed idee om ook je handen en polsen in te smeren! Zo houd je ook de huid van je handen prachtig jong en natuurlijk.

Foto header via iStock, credits: Bogdan Populov

0 comments on “Schoonheid met een beetje hulp: met deze tips zie je er altijd fris én natuurlijk uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *