Schoenenmerk Goliath wakker geschud

Schoenenmerk Goliath wakker geschud

Met een beetje hang naar het verleden worden de laatste tijd steeds vaker toffe merken van vroeger in ere hersteld. Zo ook Goliath. Het Nederlandse schoenenmerk zag het levenslicht in 1925, maar kende pieken en dalen. Zo’n 10 jaar geleden verdween het helemaal van de markt, maar ze zijn terug met als eerste model een allround sneaker in verschillende stoffen en kleuren.

Het merk is altijd wat eigenzinnig geweest met bijvoorbeeld een focus op de cricket-sport, dat resulteerde in een kenmerkende uiterlijkheden zoals een verstevigde neus. Ondergetekende had zelf ook een paar, bekleed met een fraai ruitmotief. Nu mocht Daily Cappuccino de launch bijwonen in een Utrechtse Sacha store, want Goliath is een exclusieve samenwerking met hen aangegaan. Voorlopig zijn de schoenen dus alleen in de 50 filialen van de keten en online te koop.

Vulkanisatie

Ook nu heeft Goliath weer iets opvallends: de schoenen worden gemaakt middels een uniek proces van vulkanisatie. Hierbij wordt de zool van de schoen door verhitting bevestigd aan de overige delen van de schoen: van de neus tot de hak. Pas wanneer het samensmelt wordt het één. De marketingcampagne met muziekband als thema moet dat ondersteunen, evenals de slogan “the heat brings it all together”. In de praktijk levert het een sneaker op die design, comfort en functionaliteit samenbrengt.

Schoenenmerk Goliath wakker geschud

Het relaunch-model heeft een mix van nylon en canvas, waardoor hij ook een Hollands buitje weerstaat. Lekker praktisch. Ze zijn er in zes kleurencombinaties, waar eigenlijk iedereen wel mee wegkomt, in elk seizoen. Er werd ons toegefluisterd dat er dames-modellen, en nog andere, meer uitgesproken uitvoeringen aan zitten te komen. Tof dat ze de draad weer oppikken.

Lees ook:  Tip: sipping rums (en kom langs voor een signeersessie) in de pop-up Rum Room in Amsterdam!

Nog even de aandacht op iets anders: Een leuk extraatje tijdens de launch was de aanwezigheid van Verena van Haren, een ‘shoe artist’ die schoenen customized. Check haar website voor indrukwekkende heels.

Shoe artist

0 comments on “Schoenenmerk Goliath wakker geschud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *