Review Teufel BOOMSTER: strak geluid én strak design

by Petrick de Koning

Overal waar je kijkt, zie – of eigenlijk hoor – je mensen met speakers lopen. Het is zo makkelijk via je smartphone en Spotify je eigen muziek te luisteren. Dat kun je natuurlijk privé doen met oortjes of een koptelefoon. Maar waarom zou je niet delen? Om dat mogelijk te maken, gaf Teufel de bekende BOOMSTER een upgrade. Wij mochten het resultaat testen.

Zoals verwacht van een Duits audiomerk is het geluid meer dan degelijk. De sound engineers van Teufel hebben de akoestiek een flinke boost gegeven. Zonder op alle nitty gritty in te gaan, merk je aan alles dat de sound van dit apparaat klopt. Het maakt niet uit of Rage against the machine of een sonate van Mozart door de boombox schalt. Je zit letterlijk in de muziek. Thuis op de bank is dat misschien niet lastig, maar ook in de tuin of een park ben je verzekerd van een indrukwekkende stereo sound (hij gelukkig is spatwaterdicht en hufter-proof). De Dynamore technologie is hiervoor verantwoordelijk.

Lekker handzaam

Als lifestyle platform kijken wij altijd voorbij de sound. De box moet er natuurlijk heel goed uitzien en je moet ‘m zonder gedoe kunnen gebruiken. De nieuwe BOOMSTER scoort hoog op deze punten. Het design is lekker praktisch met een soepele twist. Terwijl de ROCKSTER van Teufel nog wat blokkig en hoekig oogt, heeft deze versie vloeiender lijnen en afgeronde hoeken. De zwarte versie (Night Black) is gewoon stoer, terwijl de witte variant  (Sand White) wat zachter overkomt en bijvoorbeeld prima blend in je interieur. Het formaat is lekker handzaam. Helemaal omdat er een praktisch handvat is. Je pakt ‘m zo mee. En als je wat verder weggaat, kun je er prima een plekje voor vrijmaken in je duffel of koffer.

Lees ook:  In (vulpen)stijl je avonturen op papier zetten

Eindeloos genieten

Eenmaal op locatie heb je de BOOMSTER razendsnel aan de praat. Even pairen en je Spotify-lijst knalt eruit. De bediening is eenvoudig. De rubberen knoppen wijzen zichzelf. En er is zelfs een afstandsbediening. Als je liever radio luistert, kan dat  gewoon. Afstemmen op je favoriete station en gaan. Dit kan zowel digitaal als via de old school antenne. Je zit dus nooit voor een gat gevangen. Met een stopcontact in de buurt kun je eindeloos genieten van deze boombox. Ook zonder stroom bouw je een prima feestje . De batterij staat garant voor 18 uur muziek (gemiddeld volume) en de BOOMSTER is in een dik uur weer tot de helft opgeladen. Helemaal laden kost je ruim 2,5 uur.

Perfect muziekmaatje

Ons eindoordeel: De nieuwe BOOMSTER van Teufel is je perfecte muziekmaatje. Je neemt ‘m makkelijk overal mee naar toe en weet dan zeker dat je geniet van een strak geluid en een strak design! En dat geldt natuurlijk ook voor je gezelschap.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy