Review: MOYU notitieboekjes van uitwisbaar steenpapier

by Petrick de Koning

Naast een pen is een handzaam notitieboek een onmisbaar instrument voor een tekstschrijver. Natuurlijk componeer ik de uiteindelijke teksten op mijn laptop. Maar voor het verzamelen van de input – een interview of bureauredactie – is een notitieboek een absolute must. Als je veel schrijft is het soms wel lastig om het overzicht te houden. Zeker omdat ik meerdere notebooks tegelijkertijd gebruik. Zijn de notebooks van uitwisbaar steenpapier die MOYU maakt dan een praktische oplossing? Tijd voor een test.

Eindeloos herbruikbaar

Steenpapier? De productie van normaal papier kost veel bomen en water. En er is wel gerecycled papier maar dat kan je ook niet oneindig blijven doen. Dat moet anders kunnen dachten ze bij MOYU. Waarom zou je geen papier maken van steengruis dat toch nergens anders voor gebruikt wordt? Slim plan. Dit papier belast niet alleen onze leefwereld minder, het is ook ontelbare keren herbruikbaar. Je kunt je aantekeningen eenvoudig verwijderen met een doekje. Zodat je boekje kunt blijven gebruiken.

Hersenspinsels digitaliseren

Maar hoe bewaar je je briljante ideeën dan, is een logische vraag. Gelukkig zijn hiervoor allerlei slimme scan apps. Afhankelijk van je voorkeur kun je je hersenspinsels of aantekeningen eenvoudig digitaliseren en opslaan. MOYU heeft hier wat apps voor je op een rij gezet die je hiermee helpen.

Veelzijdige covers

Het assortiment notebooks (A4, A5 en A6) is zeer uitgebreid. En als extra service zitten er ook nog standaard todo-lijsten en weekagenda’s in de boekjes. Je kunt dus je gedachten en je (werkend) leven goed organiseren. Behalve de vorm is ook het aanbod covers heel veelzijdig. Van zakelijke one tone covers tot speelse natuurmotieven of landschappen. Voor iedereen en voor iedere gelegenheid is er dus wel een notitieboekje te vinden.

Lees ook:  Preview: aan de slag met de nieuwe HTC U11 Plus

Review: MOYU notitieboekjes van uitwisbaar steenpapier

Top schrijfervaring

Tot slot de hamvraag: werkt het ook echt. Nou zeker. De MOYU pen ligt lekker in de hand en ook de schrijfervaring op het steenpapier is heel goed. Ook als je wat langere gespreken wilt vastleggen, lukt dat prima zonder kramp. Dus als je veel aantekeningen maakt, is het een heel goed plan om dat voortaan op steenpapier te doen. Zo voorkom je dat je een onuitwisbare indruk op onze leefwereld maakt!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy