Review: De vernieuwde Citroën C3 Aircross PureTech 130 is praktisch ingericht en biedt al het comfort dat je nodig hebt

Review: De vernieuwde Citroën C3 Aircross PureTech 130 is praktisch ingericht en biedt al het comfort dat je nodig hebt

Met de praktische Citroën C3 Aircross cruise je niet alleen ontspannen over de weg, maar word je met de sterke benzine- of dieselmotoren ook nog eens een veelbelovend brandstofverbruik beloofd. We namen de proef op de som.

Populair

Sinds 2017 zijn er al zo’n 330.000 exemplaren van de Citroën C3 Aircross verkocht en vanaf de introductie was de auto al razend populair. Maar nu heeft de vernieuwde Citroën C3 Aircross een facelift gekregen en is daarom weer helemaal bijtijds. Het model is verkrijgbaar met zowel benzine- (die onder de PureTech-categorie vallen) als dieselmotoren. De 3-in-lijn en 4-in-lijn motoren hebben een pk van 110 tot een maximum van 130. De PureTech is verder uitgerust met een 6-traps-automaat.

Citroën C3 Aircross

Comfort

De aandrijflijn voelt meer dan prima aan en je rijdt enorm comfortabel – zeker met de Advanced Comfort Seats. Zo blijft het kenmerk van Citroën, dat toch echt voor comfort staat, goed overeind staan. Met het nieuwe model glijd je over de weg, zeker als je je verdiept in de verschillende rijhulpsystemen, zoals verkeersbordherkenning, snelheidsaanbevelingen en de Top Rear Vision achteruitkijkcamera. Drempels en andere hobbels worden zo weg gefilterd, zelfs als het hele gezin meerijdt en de auto dus wat zwaarder is. Je merkt er niks van.

Review: De vernieuwde Citroën C3 Aircross PureTech 130 is praktisch ingericht en biedt al het comfort dat je nodig hebt

Opbergruimte

Ook het interieur van het model is aantrekkelijk en heeft gezinsvriendelijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan de uitrekbare laadvloer. Waardoor het makkelijk is om veel en vooral zware voorwerpen in de kofferbak te schuiven. De cabine is praktisch ingericht en er is meer dan genoeg opbergruimte, door de hele auto heen. Dat is zeker prettig als je van plan bent vooral lang onderweg te zijn of als je het leuk vindt om de auto mee op reis te nemen. Door de modder- en sneeuwbanden wordt het makkelijker om op zand, sneeuw of andere ruwe terreinen te rijden waar de auto goed tegenop gewassen is. Deze bedien je overigens gemakkelijk vanachter het stuur met de Rig Control.

Lees ook:  Een auto leasen, wat zijn de voor- én nadelen?

Genoeg bagageruimte

Styling

Met de styling zit het helemaal goed. Wie een personalisatie belangrijk vindt, heeft geluk met een breed scala aan mogelijkheden. Met de verfrissende kleurenopties, een contrasterend palet voor het dak en genoeg keus voor de bekleding, voelt het snel als jouw eigen auto. Dat gezegd hebbende, is het uiterlijk van de Citroën C3 Aircross al opvallend. Dus je moet van een origineel model houden.

De laatste nieuwprijs bedraagt €30.640. Interesse? De auto is zeker een proefritje waard!

0 comments on “Review: De vernieuwde Citroën C3 Aircross PureTech 130 is praktisch ingericht en biedt al het comfort dat je nodig hebt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *