Last minute event tip: ‘Women in Tech' (óók interessant voor mannen!)

Last minute event tip: ‘Women in Tech’ (óók interessant voor mannen!)

Welke obstakels ervaren vrouwen in tech en hoe kunnen we die wegnemen? Dat is de hoofdvraag van het ‘Women in Tech’ event op 1 juni. Op die dag hebben Honeypot en Mindspace namelijk de handen ineen geslagen voor het organiseren van een panel event. Het onderwerp is: Diversifying Code: What does it mean to get “Women in Tech”.

Opschudden bro-culture

Op initiatief van Honeypot gaan experts waaronder Lina Kucinskaite (VanMoof), Isabella Brookes (WeTransfer) en Khyati Vashi (Mollie) het gesprek met elkaar aan over dit urgente onderwerp. Want waarom werken er nog altijd voornamelijk mannen in de tech branche? Wat zijn obstakels om in deze branche te werken? En misschien belangrijker nog: hoe zouden er meer vrouwen aangetrokken kunnen worden om te willen werken in de tech branche? Uit vele onderzoeken is gebleken dat diversiteit in teams zorgt voor meer creativiteit, betere prestaties en een gezondere teamcultuur. Wordt het niet eens tijd dat ook deze ‘bro-culture’ wordt opgeschud? Hoe doorbreek je het stereotype van de mannelijke techneut?

Toxic mannelijke cultuur

Het panelgesprek, dat door Amrita Ramsaransing (BRXS) gemodereerd zal worden, is opgebouwd uit drie hoofdonderwerpen. Het eerste onderwerp dat ter discussie staat is: het gebrek aan interesse in tech en software vakken op scholen en universiteiten. Hoe kunnen meisjes en jongens op jonge leeftijd enthousiast gemaakt worden voor tech schoolvakken. En hoe kan het dat er nauwelijks vrouwen tech-focust vakken volgen op universiteiten. Missen ze goede rolmodellen of zijn het de clichés over een mannelijke cultuur?

Het volgende onderwerp is, hoe kunnen vrouwen aan een tech job komen? Heerst er een ‘toxic’ mannelijke cultuur en moeten vrouwen overpresteren om gezien te worden? En tot slot zullen de experts dieper ingaan op diversiteit binnen een team en waarom dit zo belangrijk is voor een gezonde en veilige bedrijfscultuur. Uiteraard wordt diversiteit in een breder spectrum besproken, het is veel meer dan alleen meer ‘Women in Tech’, het gaat ook over de LGBTQIA+ community.

Lees ook:  Een bloempot mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse grachten

Honeypot, Europa’s grootste tech-gerichte banen platform, houdt continu focus op de markt. Niet alleen door puur naar beschikbare banen en mensen te kijken. Maar vooral door terugkerend onderzoek te doen naar de achtergronden en drijfveren van de developers wereld. Dit is ook de reden waarom dit inclusiviteit hoog op de agenda staat bij Honeypot.

Doorbreken van genderongelijkheid en vooroordelen

Mindspace ambieert veilige, inspirerende werkplekken te creëren en gelooft dat wanneer mensen enthousiast zijn om naar hun werk te komen, bedrijven floreren. Daarnaast is Mindspace ook proactief in het nastreven van hun inclusiviteit waarde. In een artikel, door hen gepubliceerd op womensday jl., legt Mindspace uit hoe zij bewust werken aan het doorbreken van genderongelijkheid en vooroordelen.  Zo is 70% van de werknemers bij Mindspace vrouw. En meer dan 65% van de Directors en ‘higher management’ posities worden eveneens vervuld door vrouwen. Inclusion zit dus diep in het dna van Mindspace geworteld, dat deze twee partijen elkaar hebben opgezocht voor dit panel event, is dus een logische stap.

Schrijf je in via: liefka@iconicstudios.nl, laat je inspireren en praat mee met de experts over ‘Women in Tech’. Hoe kunnen we samen ‘the gender gap’ verkleinen en meisjes/vrouwen  enthousiasmeren over de Tech business. Wees er snel bij, want er zijn slechts een beperkt aantal plekken!

Programma: 

4:00pm Welcome cocktail
4:30pm Expert’s Panel
5:30pm Q&A, networking en cocktails
7:00pm Final

Adres:
Mindspace Dam
Nieuwezijds Voorburgwal 162, 1012 SJ Amsterdam

Foto header via iStock, credits: venimo

0 comments on “Last minute event tip: ‘Women in Tech’ (óók interessant voor mannen!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *