How to: hoe kleine (interieur) aanpassingen een groots effect kunnen opleveren

How to: hoe kleine (interieur) aanpassingen een groots effect kunnen opleveren

Iedereen kent wel het gevoel dat je al jaren in hetzelfde huis woont en het beetje voelt als een sleur omdat elke dag zo erg hetzelfde is. Vooral na deze corona tijd is het logisch als mensen dit ervaren aangezien iedereen maanden lang elke dag heel veel thuis zat. Dit betekent echter nog niet dat er iets mis is met je huis. Soms kunnen kleine aanpassingen al een enorm verschil maken. Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder.

Slapen is belangrijk

Niets is zo vervelend als slecht geslapen hebben en dan de dag daarna weer een drukke dag voor de boeg hebben. Veel mensen hebben het idee dat alleen een goed matras en kussens alleen het verschil maken, maar het bed net zo goed. Daarom is een goed bed enorm belangrijk. Daarnaast is het vervelend als je nogal uitgekeken bent op je slaapkamer en dat je het eigenlijk niet meer zo’n fijne plek vind om te zijn. Een nieuw bed kopen kan daarom soms wonderen doen om even een nieuwe sfeer te creëren in je slaapkamer waar jij weer heerlijk in kan dromen.

Genieten van de buitenlucht

Naast goed slapen is het ook goed om af en toe even buiten te zijn. Dit kan soms lastig zijn als je een hele dag aan het werk bent, maar wanneer je zelf een tuin hebt wordt dit al een stuk makkelijker. Het fijne is natuurlijk dat je in alle gemak even naar buiten kan, zonder dat je de deur uit hoeft. Maar dan moet dit wel een plek zijn waar je graag bent. Door lekkere goedkope tuinmeubelen aan te schaffen zit je veel liever buiten en kan je nog meer plezier beleven aan je tuin.

Lees ook:  Trend: Groen, groener, groenst

Alle kleine beetjes helpen

Soms hoef je niet per se hele meubels te vervangen om je huis een nieuwe look te geven, het kan ook veel simpeler, namelijk:

– Hang nieuwe dingen aan de muur zoals posters, schilderijen of foto’s
– Koop nieuwe vazen of kandelaren zodat niet elke plek hetzelfde eruit zit
– Gebruik is de borden die onder in de kast staan in plaats van boven in, zo heb je tijdens het eten weer het gevoel van nieuwe spullen
– Verwissel de indeling van je huis en zet de bank en de eettafel een keer op een andere plek

Tip: bedenk vooral in welke ruimte van je huis jij graag verandering wilt zien voor je alles gaat veranderen of van alles gaat aanschaffen.

Foto header via iStock, credits: Tabitazn

0 comments on “How to: hoe kleine (interieur) aanpassingen een groots effect kunnen opleveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *