Do’s en don’ts: hoe je het beste een profiel maakt op een dating app

Do’s en don’ts: hoe je het beste een profiel maakt op een dating app

Dus je hebt besloten om eens een kijkje te nemen in de virtuele wereld van het online daten. Nog vóórdat je kan beginnen met swipen, is het aan jou om een profiel maken. En laat dat nou net een van de lastigste dingen zijn. Welke foto’s kies je uit? Wat zet je in je bio? Dit soort vragen en meer komen allemaal op bij het maken van een datingprofiel. Zéker bij de beginneling. Maar zelfs de meest doorgewinterde Tinderverslinder kan zo nu en dan een flinke update gebruiken als het gaat om het maken van een goede eerste indruk op een dating app. Hier lees je alles waarop je moet letten.

Do: Sla de bio niet over

Allereerst: een profiel zonder bio werkt niet op een dating app. Écht niet. Hoe stom je het ook vindt om er een te schrijven. Jouw bio is het eerste dat mensen over jou kunnen lezen en dus essentieel bij het maken van een goede eerste indruk. Je hoeft hier niet heel uitgebreid te zijn: kort en krachtig is the way to go. Schrijf je bio wanneer je in de juiste stemming bent en zet een positieve toon (al kan je een overvloed aan emoji’s best overslaan). Wat altijd goed werkt is om een prikkelende vraag te stellen (Wanneer deed je voor het laatst iets nieuws? Wat is de beste documentaire die je hebt gezien?). Dit zegt iets over jou en nodigt anderen uit om erop te reageren. Bovendien breekt het direct het ijs. Voor je het weet heb je een leuke date te pakken.

Lees ook:  Kleur bekennen! Zo kies je de mooiste kleuren voor jouw interieur.

Don’t: Bouw je profiel op clichés

Als je eenmaal een bio hebt, zet er dan geen cliché zinnetjes in. ‘Volg me op…’ en dan je instagramprofiel toevoegen, bijvoorbeeld. Je bent hier immers om met mensen af te spreken, niet om nieuwe volgers te ronselen. Schrijf ook vooral niet wat je niet wilt (‘… mogen verder swipen’). Zo sluit je mensen uit, maar meer dan je wilt: de negatieve toon is voor veel mensen al genoeg om er geen zin meer in te hebben. En ja, dat jij van lachen houdt én van lekker is ook…oninteressant en nogal onopvallend.

Do: Plaats meerdere foto’s vanuit verschillende hoeken

Los van de bio zijn de foto’s natuurlijk enorm belangrijk voor een aantrekkelijk datingprofiel. Je moet wel goed te zien zijn! Er is daarom niets mis met een selfie. Probeer alleen ook wat candid foto’s toe te voegen. Bonus als je daarop iets doet wat jij leuk vindt, zoals je hobby, zodat de ander jou direct beter leert kennen. En één foto waarop je hele lichaam te zien is – maar niet te uitdagend – is ook een goed idee. Zo valt je kledingstijl ook op. Zorg wel dat je de juiste houding aanneemt en zelfverzekerd overkomt (dus geen voorover gebogen schouders en gebogen rug, alsjeblieft).

Don’t: Oude foto’s, groepsfoto’s, zonnebril…

Er is heel wat dat fout kan gaan bij foto’s op je datingprofiel. Een oude foto waar je er goed uitziet maar niet meer zoals nu kan je dus maar beter niet uploaden. Hetzelfde geldt voor groepsfoto’s. Leuk om er één met je vriend(en) te hebben, maar anders wordt het een zoek-en-vindt spel voor jouw potentiële date. En die haakt daardoor gegarandeerd af. Ook als je alsmaar poseert met een zonnebril op, op elke foto dezelfde grimas trekt en met een kind in je armen poseert, wordt de kans op een leuke date steeds kleiner. Oh ja, en laat die foto’s die lijken te bestaan uit wat ingekleurde pixels ook maar liggen. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter jij overkomt. En dat is nou precies wat je wil.

Lees ook:  5 x voordelen van slaap yoga

Illustratie header via iStock, credits: Alisa Zahoruiko

0 comments on “Do’s en don’ts: hoe je het beste een profiel maakt op een dating app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *