De toekomst in zicht? Met de nieuwe Viture One bril kan je overal en altijd series streamen en gamen

by Emma

De lijst van merken die met VR-brillen komen, wordt steeds langer. Of je nu zit te wachten op de aankomende Metaverse of niet, een bril waarmee je de virtuele werkelijkheid instapt is een geweldig hebbedingetje voor de gadgetliefhebber. En de Virtue One bril is een veelbelovende optie.

Deze smart bril van tech startup Viture in samenwerking met het Londense ontwerpbureau LAYER heeft een ingebouwd 120-inch virtueel scherm in de lenzen. Zet ‘m op je neus en je kan gewoon onderweg streamen en gamen – op een 5G of Wifi verbinding – zonder dat iemand anders het doorheeft.

Compact design

En nee: het ziet er niet uit alsof je met een halve tv rondloopt. Het super dunne profiel in Wayfarer-model zorgt ervoor dat je niet aan stijl hoeft af te doen. De smart bril weegt bovendien maar 78 gram en is gemaakt met een ergonomisch design op het oog. Zo kan de neusbrug aangepast worden aan het gezicht, zodat de bril bij iedereen comfortabel zit. Ook heeft LAYER er een bijbehorende nekband bij geproduceerd. Hierin zitten de centrale processor, de grafische processor en de bedieningsknoppen in verwerkt. In het montuur is bij je slaap een luidspreker ingebouwd. Ook deze zijn discreet ontworpen. Het design is dus compact en minimalistisch, dit in tegenstelling tot een grotere trend waar veel technologische snufjes toch met veel poespas ontworpen worden.

Samen kijken en spelen

Voor de drager lijkt het net alsof het virtuele scherm op je horizon zweeft. Een groot voordeel is dat je de gadget in de meeste lichtomstandigheden kan gebruiken. En ook is de bril makkelijk te gebruiken met de meeste streaming en game platforms (zoals x en y). Liever met je vrienden samen gamen? Ja, ook dat kan. Iedereen met een Viture bril kan het apparaat met elkaar syncen voor gedeeld kijk- en speelplezier.

Lees ook:  Memory Recall: een pop-up waar je je waardevolle herinneringen van gebruikte telefoons kan ophalen

De smart bril weet een goede balans te vinden tussen fashion accessoire en tech product, waardoor het een interessante optie is voor een groot publiek. Naar verwachting zal de gadget al vanaf oktober 2022 beschikbaar zijn. Vanaf 399 dollar heb jij er ook een en kan jij binnenkort stijlvol je favoriete Netflix-serie kijken en genieten van de beste AAA games.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy