De ongemakken des levens; what to do bij een jeukende hoofdhuid?

De ongemakken des levens; what to do bij een jeukende hoofdhuid?

Als je hoofdhuid jeukt zonder een echte medische reden, is de kans groot dat je iets verkeerd doet met je dagelijkse haarverzorgingsproducten. Denk hierbij aan je shampoo, haargel of haarlak. Ook haarverf kan de reden zijn van een gevoelige hoofdhuid. Let in dat soort gevallen vooral op het merk dat je gebruikt.

Wat is een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is een huidirritatie die meestal leidt tot een overmatige talgproductie. Je ziet dat in de vorm van schilfers op je hoofd, die we ook wel roos noemen. Ouder worden, en dus veroudering van de huid, is eveneens een bekende oorzaak van een jeukende hoofdhuid. De oorzaak kan echter ook in de genetische sfeer gezocht worden.. Of misschien heb je wel last van hormoonschommelingen. Voor vrouwen is dit vaak tijdens de overgang.

Wees om die reden voorzichtig met je shampoo. Een goede tip is om de informatieve site van Hairlust eens te bezoeken. Dit merk levert producten die pH neutraal zijn en ook uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

Wat te doen bij jeuk aan je hoofdhuid

Het is een beetje een vicieuze cirkel, met een jeukende hoofdhuid. Je hebt jeuk, krabt, krijgt schilfers en krabt nog meer. Je houdt het eigenlijk zelf in stand. Wat kun je het beste tegen die jeuk doen. Laten we daar eens naar kijken.

Natuurlijke producten

We geloven dat de oplossing voor zulke kwaaltjes het gebruik van een sulfaatvrije shampoo is. Sulfaten zijn nogal agressief en kunnen de huid nog meer irriteren. Als je een jeukende hoofdhuid hebt, wapen jezelf dan met producten die geen sulfaten bevatten. Kies voor natuurlijke producten die geen zeep ingrediënten hebben. Het klinkt een beetje raar, want dat schuimt dan toch niet ? Je hebt zeep nodig om iets te wassen, toch? Ja, het schuimt, het zijn gewoon mildere producten die je haar en huid niet uitdrogen. En nee, het zit niet vol met andere chemicaliën.

Lees ook:  Get ready: het wandelseizoen is geopend (plus win startbewijzen voor de Nijmeegse 4daagse)

In de meeste gevallen is het inderdaad je shampoo die de irritatie veroorzaakt, dus verander je shampoo. Haarlak of haargel kan ook de boosdoener zijn, omdat deze producten zich op je hoofdhuid ophopen, met als gevolg .. precies: roos!

Oplossing

Je kunt daarom beter een combinatie van natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken. Kies producten die de natuurlijke vochtbalans van je huid herstellen. Kies verstandig, want dan ben je in een mum van tijd van roos en schilfers af! Doe jezelf een plezier en klik eens op de link. Het kan je helpen het beste product voor je haren te vinden.

Foto header via iStock, credit: Maridav

0 comments on “De ongemakken des levens; what to do bij een jeukende hoofdhuid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *