De nieuwe Mazda CX-60, éen brok Japanse kracht en elegantie

De nieuwe Mazda CX-60, één brok Japanse kracht en elegantie

Dat het automerk Mazda uit Japan komt, is voor niemand een geheim. Maar hoe de Japanse cultuur en design tradities doorwerken in de modellen, is minder bekend. In het Mazda | House of Inspiration in het Arsenaal in Grave werden we ondergedompeld in Japanse sferen. Als klap op de vuurpijl mochten we een eerste blik werpen op de gloednieuwe Mazda CX-60, hun eerste plug-in hybride. Wat een auto!

Kloeke PHEV

Je kan natuurlijk denken: ‘Oké, gewoon een nieuw model’. Maar daar doe je de designers van Mazda enorm tekort mee. De CX-60 is met recht het topmodel van Mazda. Brute kracht en vloeiende elegantie komen samen in deze kloeke PHEV SUV. Want ook Mazda ziet het belang van duurzame mobiliteit in. En de keuze is groot, het assortiment van de CX-60 bestaat uit de prime-line, de exclusive-line, de sportievere Homura en het topmodel Takumi. In het Mazda | House of Inspiration maakt de hagelwitte Homura editie op ons direct veel indruk.

De nieuwe Mazda CX-60, éen brok Japanse kracht en elegantie

Crafted in Japan

De vloeiende contouren van deze SUV zijn gebaseerd op het Kodo design. De subtiele, natuurlijke lijnen stralen beweging én dynamiek uit. Die uitstraling is volledig in balans met het ontwerp van de koets. In alles ademt deze stoere bolide ‘Crafted in Japan’ uit. De CX-60 laat zien dat traditie en technologie heel goed samen gaan. Dat betekent natuurlijk ook coole snufjes die het rijden nóg relaxter en veiliger maken. Wat te denken van een camera die het gezicht van de berijder herkent en automatisch alle instellingen onthoudt.

De nieuwe Mazda CX-60, éen brok Japanse kracht en elegantie

Je eigen auto-universum

Ook over het interieur is heel goed nagedacht. Zodra je instapt, voel je je één met deze auto. De ergonomie is bijna perfect en de traditionele Japans materialen geven je het luxe gevoel dat je in je eigen auto-universum bent. De oorsprong en het gebruik van ambachtelijke materialen en technieken, maakte Mazda extra levendig met een complete design-expositie op locatie. Het is superboeiend te ontdekken waar de oorsprong van kleur- of materiaalkeuze ligt.

Lees ook:  Design Hometrainer

Looks én prestaties

De looks zitten dus wel goed bij dit vlaggenschip. En dat geldt gelukkig ook voor de prestaties. Want traditie is natuurlijk mooi, maar zonder innovatie komen we letterlijk niet vooruit. Het mooie aan de Mazda CX-60 is dat de keuze voor hybride aandrijving geen enkele concessie aan de prestaties betekent. De krachtbron is een combinatie van een sterke elektromotor en een vier-in-lijn 2.5 liter benzinemotor. Het resultaat is de power van 327 pk. Met deze krachtbronnen zit ook deze brute SUV binnen de zes seconden op 100 km/u. Eenmaal op gang kun je accelereren tot 200 km/u. Daar is de CX-60 begrensd.

Meer, meer, meer

De preview van de stoere CX-60 smaakt onherroepelijk naar meer. De onderdompeling in de Japanse cultuur en traditie – nota bene in Grave – heeft ons niet alleen geïnspireerd. Mazda is er in geslaagd om onze nieuwsgierigheid tot het uiterste te prikkelen. Als alleen al het kijken naar deze CX-60 zo’n ervaring is, kunnen we niet wachten om er ook echt in gaan rijden. Nog even geduld want de eerste exemplaren verschijnen vanaf september op markt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. We want more!

0 comments on “De nieuwe Mazda CX-60, één brok Japanse kracht en elegantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *