Betaal jij je maandelijks scheel aan de kosten van je smartphone? Met deze tips ben je véél goedkoper uit

by Emma

Iedereen heeft een smartphone. Abonnementen voor minstens 50 euro per maand zijn daarmee steeds normaler geworden. Maar toch betaalt niet iedereen de hoofdprijs. Besparen op een smartphone kan namelijk prima, al weet niet iedereen hoe. Meer weten? Lees deze tips.

Sim Only

Heb je een (oud) toestel dat het nog prima doet, maar loopt je abonnement af? Dan kan je het beste voor een Sim Only abonnement gaan. Het is namelijk zonde om een nieuwe telefoon te moeten aflossen met een duur abonnement als je nog een smartphone hebt liggen waarmee je eigenlijk nog hartstikke blij bent. Aan Gigabytes en belminuten hoef je niet in te leveren zodra je voor Sim Only kiest. Kies gewoon de bundel die bij je past, en je komt voordeliger uit.

Bundel check

Een van de grootste kostenposten is je bundel. Bellen, sms’en en internetten doe ja uiteraard het liefst elke dag, maar ook hierop kan je besparen. Kijk allereerst naar je verbruik van de afgelopen zes maanden. Hoeveel MB’s gebruik je per maand? Heb je al die belminuten echt nodig of is dat éne telefoontje per maand naar Oma voldoende? Zo kan je ook bedenken dat het bijvoorbeeld handiger is om voortaan via internet te bellen (met Whatsapp of Skype bijvoorbeeld).

Tweedehands en refurbished smartphone

Wat toch echt het meeste kost, is het toestel zelf. En dat is niet gek. Wil je toch ook hier goedkoper uitkomen, dan kan je bijvoorbeeld kijken naar tweedehands modellen. Kijk op Marktplaats of Facebook Market Place. Hier vind je al gauw een smartphone vanaf 25 euro. En dan gaat het vaak om modellen die twee jaar terug nog nieuw waren. Je zal op deze manier niet het nieuwste van het nieuwste in handen krijgen, maar wel een apparaat dat gewoon prima werkt. Let wel dat je geen kapotte telefoon koopt. We raden je vooral aan om zelf langs te gaan. Zie je dat risico niet zo zitten, dan is een refurbished toestel een goede optie. Daar wordt de telefooncheck voor jou uitgevoerd voordat je ‘m krijgt. Hier is een grote markt voor, vooral bij de populaire iPhones. Net alsof je een nieuw toestel krijgt, en vaak nog met garantie ook.

Lees ook:  Is jouw kind al toe aan een mobiele telefoon?

Slimme telefooninstellingen

Een telefoon heeft heel wat instellingen die je zelf kunt aanpassen, al is dat voor de amateur soms nogal overweldigend. Er zijn een paar checks die je kunt doen zodat je niet te veel betaalt door een verkeerd aangevinkte instelling. Automatische updates, bepaalde browserinstellingen en roaming: het zijn allemaal zaken waar dat zomaar kan gebeuren. Laat je apps dus alleen updaten via Wifi, anders mis je snel maandelijks honderden MB’s. Ben je lekker aan het browsen op je telefoon, ga dan naar de instellingen van je browser (Chrome of Safari, bijvoorbeeld) en schakel databesparing in. Dit geeft je niet alleen sneller internet, maar zorgt ook voor minder dataverbruik. Tot slot: zet je roaming altijd uit! Dit is internetten buiten je provider om – en ja, dat kost ook wat.

Illustratie header via iStock, credit: tomass2015

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy