5 x sport documentaires die je niet mag missen – en nu al te streamen zijn

by Emma

Behoefte aan je dagelijkse dosis sport, zonder zelf actie te ondernemen? Of toe aan een avondje op de bank met het hele team? Van een verloren talent tot een fanatiek cheer-team: deze sport documentaires kan je gewoon streamen en zijn echt het kijken waard.

Gazza (2022)

Deze nieuwe documentaire over de ex-Newcastle en Spurs middenvelder is een ode aan het verhaal van Paul Gascoigne. Beter bekend onder de bijnaam ‘Gazza’. Van legende van de jaren negentig en nationale held tot een leven vol verslaving, geweld en schandalen: de film laat een eerlijk verhaal zien, inclusief alle ruwe randjes.

Schumacher (2021)

Het leven van de voormalige Formule 1 kampioen Michael Schumacher veranderde dramatisch toen hij in december 2013 hersenschade opliep. Na het ongeluk werd er over zijn gezondheid niets bekend gemaakt. Wat gebeurde er allemaal? Zijn familie, waar vooral zijn vrouw Corinna vertelt, laat zien wie Schumacher was en is. Zelfs voor wie niet veel afweet van F1, is dit een ontroerend kijkje achter de schermen van de sport en de man die er groot mee werd.

Last Chace U (2016-2020)

In de Verenigde Staten nemen atleten het tegen elkaar op om hun ‘college’ te vertegenwoordigen. En van elke sport, is deze competitie het adembenemendst bij American Football. Deze met een Emmy Award bekroonde sport-docu neemt je mee naar Mississippi en verschillende college atleten die niet alleen alles geven om bekendheid te verkrijgen binnen football, maar ook nog eens moeten omgaan met academische druk en familieproblemen.

Athlete A (2020)

Sinds 2020 kent elke sportliefhebber en iedereen die het nieuws heeft gevolgd de naam Simone Biles. Zij heeft samen met 250 andere genomineerde atleten een boekje open gedaan over het seksueel misbruik door de teamarts Larry Nassar. Die de gymnasten gedurende tien jaar begeleidde. Dit hartverscheurende verhaal laat zien wat er ook nog allemaal bij sport kan komen kijken. En hoe gruwelijk een misdaad zoals deze is.

Lees ook:  Let it shine op Instagram met dé app van de celebs

Cheer (2020)

Dat cheer een felle competitie is, zie je nergens beter dan in deze Netflix-documentaire. Tussen de danspassen, glinsterende pompons en ongelooflijke stunts door, valt vooral de intensieve routine en ijzeren discipline van de cheerleaders op. Deze docu-serie is van dezelfde makers als Last Chace U en mag niet ontbreken op je filmlijst.

Foto header via iStock, credit: Tero Vesalainen

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy