Viva Italia... waarom Italië zo'n perfecte reisbestemming is

Viva Italia… waarom Italië zo’n perfecte reisbestemming is

Een zomers klimaat, prachtige cultuur en spectaculaire natuurvergezichten: troeven die je allemaal in Italië vindt. Geen wonder dat de traditionele schoolreizen naar Italië nog altijd zo’n succesformule zijn. Lees verder en laat je volledig onderdompelen in de zuiderse sfeer.

Cultuur opsnuiven in Italië

Als je van cultuur houdt, is Italië de perfecte bestemming. Alleen al in Rome ben je zeker vijf dagen zoet. Prachtige bezienswaardigheden in overvloed: het Colosseum, het Forum Romanum, het Vaticaan, het Pantheon, de Trevifontein,… en ik kan zo nog wel even doorgaan. Ook Firenze moet je zeker bezoeken met zijn idyllische Ponte Vecchio, de imposante dom, de prachtige palazzi en de vele musea. Al altijd de echte David van Michelangelo willen bewonderen? Firenze is the place to be! En dan heb je natuurlijk ook nog Venetië, dat op zich al een citytrip waard is! Ontdek de stad vanop een gondel of verdwaal door de kleine straatjes. Bezoek zeker ook het Dogenpaleis en het Guggenheim Museum.

Culinair genieten

Je kan Italië niet bezoeken zonder te genieten van de Italiaanse keuken. Heerlijke pasta’s, de enige echte pizza’s, maar ook een goed stuk vlees: honger zal je er in elk geval niet lijden! Vergeet ook niet om tussen al de culturele bezienswaardigheden eens tijd te maken voor een terrasje waar je kan genieten van een heerlijk drankje. Een lekkere cocktail à la aperol spritz of een echte koffie! Tip: als je thuis opnieuw die smaken wil proeven, kan je natuurlijk ook die typische smaken zelf in huis halen. Voor een echte goede koffie kan ik je bijvoorbeeld Lavazza of Douwe Egberts aanraden.

Lees ook:  5 x voor op je (thuis) bucket list met je lief

Prachtige natuur van Italië

De combinatie van cultuur en natuur vormt voor mij de perfecte formule van een droomvakantie. Denk je er net zo over? Dan is Italië perfect! Het land heeft een veelzijdige en prachtige natuur. Als je van bergwandelingen houdt, zijn de Dolomieten een absolute aanrader. Het nationaal park Cinque Terre, vlakbij Genua, is ook echt de moeite waard. De vulkanische omgeving rond de Vesuvius is iets helemaal anders, maar zeker ook de moeite als je in de omgeving van Napels logeert. En wie van mooie stranden houdt, kan zeker en vast ook zijn hartje ophalen in Zuid-Italië, Sardinië, de Amalfi kust of het idyllische Calambrone bij Pisa.

Romantiek

Italië is dé romantische bestemming bij uitstek. Het Italiaans, de taal van de liefde, versterkt dat gevoel alleen maar. Bovendien zijn de Italiaanse steden vaak het decor van romantische films. En wie nog op zoek is naar een lief, leert misschien een knappe Italiaan(se) kennen op vakantie!

Foto header via iStock, credits: BrasilNut1

0 comments on “Viva Italia… waarom Italië zo’n perfecte reisbestemming is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *