Vier redenen waarom padel helemaal hot is

Vier redenen waarom padel helemaal hot is

Als je nog nooit een padel racket in handen hebt gehad dan kan het zijn dat dit artikel dat gaat veranderen. Padels is namelijk een van de snelstgroeiende sporten ter wereld, en daar zijn een aantal redenen voor. Om je iets meer te vertellen over deze stoere, steeds populairdere sport geven we je een aantal redenen waarom steeds meer mensen padel spelen. 

Reden #1 – Het is simpel om te spelen

Padel op zich is echt heel gemakkelijk, je hebt niet talloze regels die je hoeft te onthouden voordat jij je op de baan kunt vermaken. Juist het feit dat het zo’n gemakkelijk spel is betekent ook dat het een prima sport is voor ‘nieuwelingen’. Zo heb je niet het idee dat je enorm geïntimideerd bent door een dik boek met regels wanneer je een potje wil spelen. 

Reden #2 – Een goede, andere workout

Het leuke aan padel is dat je het zo intensief kunt spelen als jij wilt. Maar juist het feit dat een bal nooit echt ‘buiten’ is betekent dat je vaak de gekste moves kunt uithalen om nog te proberen de bal te raken. De workout die je dan ook krijgt met padel is high-intensity en relatief low-impact. Je trekt sprintjes en bent explosief bezig. 

Padel is fysiek veel minder belastend dan andere racketsporten, vooral tennis. De reden dat het niet zo belastend voor jouw lichaam, is omdat er niet zo veel beweging is als bij soortgelijke racketsporten. Ook is de kans op blessures betrekkelijk klein. Dat is ook de reden dat veel oudere tennisspelers de overstap maken naar padel. 

Lees ook:  Een camper kopen of toch maar huren?

Reden #3 – Het is een uniek concept

Hoewel het puntensysteem en de spelregels van padel overeenkomen met die van tennis, is het spelconcept toch anders. Het unieke van padel is dat een speler de glazen wanden rond de baan mag gebruiken om de bal terug te slaan en zo dus constant door kan blijven gaan voor het punt. De mogelijkheid om gewoon door te spelen nadat de bal een glazen wand heeft geraakt geeft het spel een andere wending.

Reden #4 – Het is een enorm sociaal spel

Het sociale aspect van padel is nog een reden voor de populariteit van het spel. Omdat de padelbaan veel kleiner is dan bijvoorbeeld een tennisbaan, is de afstand tussen de spelers ook kleiner. De kleinere baan brengt de spelers dichter bij elkaar en maakt het mogelijk constant met elkaar te communiceren. Dat maakt het tussen de punten mogelijk om even snel met elkaar kletsen. Perfect voor een leuk gesprek met vrienden, familie, of collega’s.

Foto header via iStock, credit: Bruby

0 comments on “Vier redenen waarom padel helemaal hot is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *