Van autoband tot trekkingbroek... hoe dan?

Van autoband tot trekkingbroek… hoe dan?

Een autoband die wordt verwerkt tot een trekkingbroek. Hoe dan, horen we je denken…. Het outdoormerk Vaude maakt broeken maken van gerecycleerde autobanden. Door hun fiets- en trekkingbroeken te dragen, draag je zodoende heel eenvoudig jouw steentje bij aan de vermindering van CO2-uitstoot bij de textielproductie.

Draagt bij aan ons afvalprobleem

Met hun broeken presenteert Vaude een first time in de outdoor-branche: trekkingbroeken van polyamide. Waarvoor gerecyclede banden werden gebruikt. Dat is een innovatief materiaal om fossiele grondstoffen te ontzien en CO2-uitstoot bij textielproductie aanzienlijk te verminderen. Bovendien draagt dit idee ook bij aan ons afvalprobleem. Afgedankte autobanden zijn namelijk moeilijk te recyclen en werden tot nu toe verbrand of massaal op een stortplaats geloosd.

Van autoband tot trekkingbroek... hoe dan?

Verschillende modellen

Met de comfi wandel- en trekkingsbroek (m/v) ben je klaar voor elke wandeling. De flexibele tailleband, het hoge stretchaandeel en de voorgevormde knieën zorgen voor bewegingsvrijheid. Een kabbelend beekje op je tocht? Geen probleem. Door de elastische koordverstelling op de broekspijpen kan de broek snel over de knieën worden getrokken en vastgemaakt worden. Vele beekjes en slechte weersomstandigheden later, zijn de Farley-broeken nog steeds van topkwaliteit. Dit dankzij het uiterst onderhoudsvriendelijke, sneldrogende en slijtvaste materiaal.

Voor wie het graag wat frisser houdt tijdens een intensieve wandeling, is er de Farley Stretch-short (m/v). Deze komt tot aan de knie en heeft hetzelfde flexibele en elastische draagcomfort als de Farley-broeken. De short beschikt ook over een klein veiligheidszakje voor het bewaren van allerlei kleine belangrijke zaken, zoals huissleutels, tijdens de wandeling.

De Yaras Zip-Off is de ideale allround bikebroek voor actieve dagtochten of fietsreizen met wisselende weersomstandigheden. Afhankelijk van het weer kan je deze broek met of zonder lange broekspijpen dragen door ze eenvoudigweg af- of aan te ritsen ter hoogte van de knieën. De broek is ook voorzien van afgesloten zakken om kleine waardevolle spullen binnen handbereik op te bergen. Kortom, met de Yaras ZO-broek ben je gedurende de hele fietstocht, weer of geen weer, voorbereid tot in het kleinste detail.

Lees ook:  Deze zomer staat in het teken van de Staycation - wij geven alvast 6 tips

Van autoband tot trekkingbroek... hoe dan?

0 comments on “Van autoband tot trekkingbroek… hoe dan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *