Online shoppen; hoe een weg te banen door het doolhof van de e-commerce?

by Redactie

Waarschijnlijk zit ook jij dagelijks wel even op een online shopping platform. Ook al koop je niets, je navigeert er hoe dan ook langs, onbewust of bewust. Niet gek, want er zijn inmiddels miljoenen websites en elke dag komen er nieuwe sites en apps bij. Met als resultaat dat je door die grote brei aan websites al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. So… where to begin? Wij geven wat handige (online shoppen) tips en tricks!

1. Startpagina instellen

Klinkt heel logisch, maar toch doen heel veel mensen dit niet. En hebben daardoor bijvoorbeeld standaard Google.com als Startpagina aangesteld. Ben je namelijk juist op zoek naar meer overzicht en gemak op het internet dan is Kadaza.nl een aanrader. Via logo’s in een kleurige blokkendoos geeft deze startpagina een visueel overzicht van de populairste en bekendste websites in Nederland. Oftewel; in één blik kan je bekijken waar je naar toe wilt. Deze ‘blokkendoos’ is opgedeeld in allerlei categorieën, zoals voor nieuws, sport en winkelen. Zodat je ook per item snel kan zoeken. Handig!

Online shoppen; hoe een weg te banen door het doolhof van de e-commerce?

2. Personaliseren is key

Als er één term hip is binnen de online wereld is het wel customization, oftewel het personaliseren van iets naar de smaak van jou zelf. En dat kan je ook doen met bovengenoemde startpagina. Kadaza kan je aanpassen aan je eigen voorkeuren. De blokjes met logo’s waaruit de pagina bestaat kan je aanpassen aan jouw voorkeuren. Waar ga jij vaak online shoppen? Zet die blokjes dan overzichtelijk bij elkaar. Ook kan je de blokjes slepen naar een andere positie. En natuurlijk tussendoor aanpassen wanneer je merkt dat je andere sites meer gaat gebruiken. Nice to know: de achtergrond kan je ook nog aanpassen zodat het echt jouw eigen persoonlijke omgeving wordt.

Lees ook:  4 x festivals in mei voor het hele gezin

2. Archiveren maar

Niets vervelender dan een website bezocht te hebben en vervolgens een paar weken later niet meer weten waar je die had gevonden. Onze tip; voeg dergelijke sites gelijk toe aan je favorieten van je Kadaza startpagina. Dan bouw je voor jezelf gelijk een archief van websites, die je misschien niet heel vaak bezoekt, maar die je wel graag wil bezoeken ‘once in a while’. Denk bijvoorbeeld aan een leuk restaurantje dat je een keer hebt gevonden, of een klein online boetiekje.

Eén ding is zeker, wanneer je bovenstaande tips opvolgt weet je zeker dat je minder snel zal verdwalen tijdens het online shoppen in de wirwar van websites. Zorgt ook weer voor een stukje focus en structuur, kan nooit kwaad toch? ;-)

Foto header via iStock, credits: oatawa

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy