Inhalen met behulp van een pratende fietsbel die je mood weerspiegelt

by Redactie

Waar vroeger de fietsbel nog een prima communicatiemiddel was op het fietspad “hé let op, ik kom er aan”, is dat in de loop van de jaren toch wat verander. Steeds vaker wordt de fietsbel als passief-agressief ervaren. Super jammer! Hoe tof is dan ook de pratende fietsbel van Cortina. Zij hebben een fietsbel op de markt gebracht die drie standen kent en waarmee je in overeenstemming met je eigen gemoedstoestand belt.

Met welke intentie inhalen?

Ieder fietspad heeft ermee te maken: fietsers die net iets sneller dan gemiddeld onderweg zijn en zich al bellend een weg banen langs hun medeweggebruikers. Een scherp en indringend geluid waar menig weggebruiker van kan schrikken. Die passief-agressieve connotatie laat steeds vaker een zure nasmaak achter bij de ingehaalde. Met de pratende fietsbel weet degene die ingehaald is ten minste met welke intentie er is gebeld.

Huh, maar hoe dan?

Met drie hendels vocaliseert de Cortina fietsbel jouw gemoedstoestand op de fiets, en wordt het voor de medeweggebruikers duidelijker wat je met je fietsbel wil zeggen. Elke hendel voor een andere emotie: mad (boos), hurry (gehaast) en calm (kalm). Voel je je opgejaagd en ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? Bel dan met mad. Word je wakker en zie je dat je over 10 minuten op je kantoor moet zijn? De hendel hurry informeert eenvoudig en snel overige weggebruikers van jouw status en reden van inhalen. Ben je in een goede bui maar wil je vragen of je medeweggebruiker wat meer ruimte kan geven zodat je hem kan passeren? Gebruik dan calm om anderen erop te wijzen dat je binnenkort gaat inhalen. De hendels kunnen na elkaar gebruikt worden, zodat je per weggebruiker een andere emotie kunt vocaliseren. Dit zegt de fietsbel:

Lees ook:  Met het gezin op vakantie met de auto, tips & tricks

– Mad: “Go away!”
– Hurry: “I’m late.”
– Calm: “Excuse me.”

Lijkt het je wel wat zo’n pratende fietsbel. Hij is vanaf vandaag te koop op de website en komt in de kleuren geel, blauw, paars en oranje. De fietsbel kost €12,95.

 

True story? Of……. toch een 1 april grap…. ;-D

Foto header via iStock, credits: Askolds

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy