Deze zomer loop je er zo bij! – 5 x de trends op schoenengebied (m/v)

Deze zomer loop je er zo bij! – 5 x de trends op schoenengebied (m/v)

Eigenlijk is er niets lekkerder dan op blote voeten rond te banjeren over het strand in de zomer. Eindeloos struinen door het mulle zand om vervolgens met een verfrissende cocktail neer te ploffen bij je favoriete strandtent. Maar als je dan toch wat leuks aan je voeten moet doen, kies dan iets uit de onderstaande trends:

1. Retro vibes

Al jaren houden we ervan om oude trends te doen herleven in de mode. Zo ook op schoenengebied. Denk hierbij aan de typische tennis sneakers uit de jaren ’80. Of de skate look sneakers uit de jaren ’00. En niet te vergeten; de basketball gympen en air max die we in de jaren ’90 allemaal massaal droegen. En nu dus weer. Bijna alle merken hebben wel meerdere retro modellen in hun lookbook van deze zomer zitten. Welke retro vibes zie jij wel zitten?

2. Casual chic

Natuurlijk bestaat de lente en zomer niet alleen maar uit vakantie, was het maar zo’n feest. Gewerkt moet er ook nog. En op die dagen is het fijn om te gaan voor de casual chic look. Denk aan zomerse laarzen die je draagt onder een zwierige enkellange rok. Of enkellaarsjes in combinatie met de denim on denim trend. Voor mannen zijn er volop loafers aanwezig die je casual look, een wat zakelijker accent kunnen geven. Loop je op een zonnige dag op je werk toch nog een beetje met je hoofd in vakantiesferen.

3. Run the world

Bij de eerste trend (retro vibes) zagen we al dat de jaren ’70 tot nu herleven op sneakergebied. Maar er is nog een trend te bespeuren in dat segment. Namelijk die van de hardloopschoen. En dan niet om mee te hardlopen, mag ook natuurlijk, maar gewoon voor de daily look. Je hebt er ontzettend toffe, hippe modellen in op het moment. Vaak voorzien van mooie accenten en strepen. En fijne extra; omdat het hardloopschoenen zijn zitten ze heerlijk en lopen ze als een wolk!

Lees ook:  Zo maak je jouw kledingkast zomer ready!

4. Slippers

Yep, slippers. Je leest het goed. De camping-slipper is al langer aan haar revival bezig en nu breidt zich dat ook nog verder uit. En je hoeft ze zeker niet alleen op de camping. Ook in de stad signaleren we ze. Liefst in een urban look. Oftewel in combi met een mooie joggingbroek en goede witte sokken, klaar is je street look. Je kan ze met merk kopen, maar er zijn ook genoeg merkloze varianten te vinden in toffe (felle) kleuren. De sandaal ligt in het verlengde van deze trend en is ook een veelgeziene schoen. Maar de slipper is toch wel dé musthave van deze zomer. Durf jij deze trend aan?

5. Printje graag

Naast heel veel wit, zien we gelukkig ook wat anders deze zomer. Namelijk printjes! Zowel bij mannen als vrouwen mag er best uitgepakt worden. Zo zie je bij de mannen vooral prints zoals een krokodillen print of een lizzard print. En don’t worry, dat mag ook subtiel, dus dat de print in de details van de schoenen zit verwerkt. Naast dierenprints, zijn ook grafische printjes te zien in de aankomende collecties en trends van de verschillende schoenenmerken.

6. Minimalistisch wit

Je kan het minimalistisch noemen, maar misschien is ‘clean’ nog wel een betere bewoording. Zowel wat betreft sneakers als de klassiekere schoenen houden we het erg minimalistisch deze zomer (op een dierenprintje hier en daar na…). Klassieke schoenen zijn veelal van suède in aardetinten, met mooie veters. Loafers zijn in een strak model en met makkelijke instap. En sneakers kan je volop vinden in allerlei wittinten. En dan ook all the way white. Dat wordt dus wel goed poetsen om ze zo mooi te laten blijven.

Lees ook:  Bingewatch alarm: The Tunnel seizoen 3 is live!

7. Loafers

We noemden deze type schoen ook al eerder in bovenstaande trends. Maar we willen hem toch ook even apart noemen. Je kan er namelijk haast niet om heen, de loafer. Een preppy style schoen, die je makkelijk aan doet (instappen en gaan). Een schoen waarvan je zou zeggen die draag je alleen in combinatie met een zakelijke look. Maar niets is minder waar. Draag de loafer juist met een jeans of mooi jogging en je bent helemaal ‘on trend’.

Foto header via iStock, credits: bee32

0 comments on “Deze zomer loop je er zo bij! – 5 x de trends op schoenengebied (m/v)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *