Zo regel jij jouw droomvakantie – mét de camper

by Emma

Ook benieuwd hoe het is om op reis te gaan in een camper? Of je nu wekenlang alle landen in een continent afgaat, of laagdrempeliger de natuur op zoekt in eigen land: we snappen de aantrekkingskracht. Want zeg nou eerlijk, wat is er fijner dan de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en dat met alle gemakken van een bescheiden woning? Toch zijn er wel wat zaken waar je op moet letten als je er met de camper op uit wil gaan. Met deze tips regel je het zo.

Rijdende Airbnb

Aller eerst: hoe kom je aan een camper? Wat veel mensen niet weten, is dat je er niet gelijk zelf een hoeft aan te schaffen. Zeker voor de beginneling is dit het huren van een camper een fijne optie. Bij sommige aanbieders, zoals Goboony, kan je zelfs direct van de eigenaar huren – net een Airbnb op wielen dus! Deze kan je ophalen in eigen land, of juist in het land waar je naartoe wil trekken. Als je een camper huurt, kan het zo goedkoop of duur zijn als je zelf wilt. Het model van de camper heeft daar veel mee te maken (hoe nieuwer, hoe duurder). Er zelf een kopen kan natuurlijk ook altijd! Dat vergt iets meer onderzoek – en vergeet het onderhoud ook niet. Maar dan heb je wel wat. Hoe vaker je van plan bent de camper te gebruiken, hoe aanlokkelijker dit idee.

Van pitstop tot bestemming

En dan natuurlijk de grote vraag: waar gaat de reis naartoe? Voor een camperreis in Europa, zijn er meer dan genoeg pareltjes waar je jouw roadtrip droom waar kunt maken. Denk aan het goedkope en warme Portugal, maar ook onverwachte locaties zoals Slovenië (inclusief hoge bergen, watervallen, ravijnen). Ook in eigen land zijn er opties genoeg. Het is vaak even goed zoeken, maar dat is alleen maar voorpret! Houd er rekening mee dat je op ‘reisdagen’ waar de mogelijkheid op een pitstop minimaal is, je maximaal zo’n 600 kilometer onderweg bent – al is korter wel fijner. Want: de pitstop is bijna net zo belangrijk als de bestemming. Het veranderende landschap is immers onderdeel van je vakantie! Kies dus routes waar je ook graag wilt stoppen – voor een hapje, drankje, wandeling of fotomoment. Aan jou de keus.

Lees ook:  Een vliegende start: 3 tips voor (beginnende) wielrenners

Budget besparen

Als het aan komt op het regelen van de reis, dan geldt over het algemeen: boek vroeg, buiten het hoogseizoen om en lokaal. Dit scheelt enorm in de kosten, zeker als je alles zo’n zes tot drie maanden van te voren regelt. En dan is er nog genoeg ruimte voor spontaniteit op de weg.

Foto header via iStock, credits: littlehenrabi

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy