Welke (lees)bril past bij welk type hoofd?

by Imke

Als je nooit een bril (of lenzen) hebt gedragen en opeens merkt dat dit wel nodig is, is dat nogal wat. Over het algemeen heb je dan vaak ‘alleen’ een leesbril nodig. Want helaas, hoe ouder je wordt, hoe slechter je ogen over het algemeen ook worden… Je kan dit bijvoorbeeld merken aan het feit dat je moeite hebt met lezen of het zien van dingen die dichtbij staan. Of wanneet je opeens merkt dat je de krant verder van je af moet houden om de letters scherp(er) te krijgen. Over het algemeen beginnen deze verschijnselen vanaf de leeftijd van 40 jaar. So be aware! Maar gelukkig is er tegenwoordig heel veel (meer) aanbod in leuke leesbrillen. Wij geven tips hoe je de perfecte leesbril voor jezelf uit kan kiezen, met als doel: een leesbril online bestellen.

Welke vorm gezicht heb je?

Elk gezicht is weer anders. Dat wil ook zeggen dat voor elke gezichtsvorm een andere ideale vorm bril te vinden is. Een bril die ook echt de mooiste punten van jouw gezicht onderschrijven. Over het algemeen zijn er de volgende vormen gezicht te onderscheiden; rechthoekig, driehoekig, hartvorming, ovaal, rond en vierkant. Bepaal dus wat voor vorm gezicht jij hebt (eventueel met behulp van je partner of een vriend(in)). Een hartvormig gezicht vraagt bijvoorbeeld om een montuur dat wat meer hoekig is, zodat je gezicht aan de onderkant in balans wordt getrokken. Bij een rechthoekig gezicht staat juist weer vaak beter een bril met ronde vormen. Zodat de ‘scherpe’ randjes van het geheel worden afgehaald.

Lees ook:  Hotel Not Hotel, nieuw Rotterdams slaappareltje 

Kleur bekennen

Wanneer je voor jezelf hebt bepaald welke vorm bril het beste bij jouw vorm gezicht past, is de volgende vraag: welke kleur montuur ga je kiezen? Ook daarbij is het weer van belang om te kijken wat voor type je bent. Dat begint bij je kleur ogen. Heb je knalblauwe ogen? Dan wil je die natuurlijk wel de hoofdrol laten spelen. Zorg er dan voor dat je montuur een zachte, wat onopvallende kleur heeft. Bijvoorbeeld koper of zacht-bruin. Maar ook de kleur van je huid speelt een rol. Wanneer je een meer Mediteraans type bent, dan mag je bril zeker ook wat sprekender zijn. Ben je licht en blond, dan werkt zo’n type montuur juist averechts.

Beslissen maar

Heb je jouw ideale bril gevonden? Dan is het zaak om het alleen nog maar te bestellen. En het mooie is, bestel je een bril online, dan kan je deze altijd retourneren als ie toch niet zo staat als gedacht. Maar als je bovenstaande stappen goed doorneemt, komt dat zeker wel goed!

Foto header via iStock, credits: vadimguzhva

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy