Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Voor veel bedrijven is het ter beschikking stellen van één of meerdere auto’s een absolute noodzaak. Maar dan wel een noodzaak waar een serieus kostenplaatje aan vast hangt. In veel gevallen is het dan slimmer om de auto’s te leasen. Een auto leasen biedt het voordeel dat er geen bedrijfskapitaal geïnvesteerd hoeft te worden en dat toch aan de vraag aan bedrijfsauto’s kan worden voldaan voor een optimale bedrijfsvoering. Auto’s voor de directie, vertegenwoordigers of andere werknemers die op locatie werken. Je kan ze allemaal via leasing toevoegen aan je wagenpark.

De voordelen van een auto leasen

Een auto leasen biedt tal van voordelen in vergelijking met de aankoop ervan. De belangrijkste worden hieronder voor je samengevat.

Geen investering vanuit eigen kapitaal

Door een auto te leasen, hoeft er geen kapitaal uit het bedrijf vrijgemaakt te worden. Zeker voor beginnende ondernemingen is dit een belangrijke troef. Omdat het kapitaal dan voor andere investeringen of voor de groei van het bedrijf kan worden aangewend. Voor een vast bedrag per maand beschik je over een goed uitgerust wagenpark. Bovendien kunnen de kosten ervan fiscaal in mindering gebracht worden.

Altijd een nieuwe auto met de nodige opties

Een bedrijfswagen kan gezien worden als een visitekaartje van het bedrijf bij het bezoeken van klanten en leveranciers. Een auto leasen biedt de mogelijkheid steeds met een nieuwe auto te rijden die voorzien is van tal van opties en mogelijkheden. Met die opties is een nieuwe auto vaak duur in aanschaf en dus niet voor iedere onderneming financieel haalbaar.

Lees ook:  Vakantie vieren tijdens Coronatijd

Contract aan te passen aan de noden

Een auto leasen gebeurd door middel van een leasecontract waarin de voorwaarden vastgelegd worden. De flexibiliteit die het leasen met zich meebrengt, is te vinden in het aanpassen van die voorwaarden aan de noden van het bedrijf en de specifieke gebruiker. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het aantal af te leggen kilometers dat vastgelegd werd in het contract.

Geen onaangename financiële verrassingen

In het leasecontract worden ook het onderhoud, de bandenwissels en eventuele herstellingen inbegrepen. Dit zorgt ervoor dat je altijd precies weet wat de auto je gaat kosten en je niet voor financiële verrassingen komt te staan in geval er mankementen optreden. Het goed onderhouden van een auto vraagt een flinke investering en die kan je hiermee al van bij het begin van het contract incalculeren.

Een prima oplossing voor een tijdelijke nood

Ook wanneer er maar voor een beperkte periode een auto nodig is, is een auto leasen een goede keuze. Je kan vooraf met de leasemaatschappij de looptijd bepalen en die in geval van nood nog verlengen. Op die manier is er altijd een auto beschikbaar indien nodig, maar ook niet langer dan nodig.

Een auto leasen betekent voor veel bedrijven een makkelijke, snelle en fiscaal aantrekkelijke manier om een wagenpark aan te leggen dat helemaal afgestemd is op de noden van het bedrijf en op de werkzaamheden van het bedrijf. Er hoeft geen kapitaal vrijgemaakt te worden, er kan een fiscaal voordeel gecreëerd worden en het bedrijf kan steeds gebruik maken van de nieuwste wagens op de markt.

Lees ook:  Dit zijn dé sport & health trends voor 2019!

Foto header via iStock, credits: tommaso79

0 comments on “Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *