Van Scandi-stijl tot Brits chique: zo draag je de looks van de meest stijlvolle plekken uit Europa

by Emma

Als je op zoek bent naar wat inspiratie voor je garderobe, dan hoef je niet altijd heel ver te zoeken: kijk naar wat je buren doen, en je merkt al gauw dat Europeanen stijl niet alleen heel belangrijk vinden, maar dat ze ook heel goed weten wat ze ermee moeten doen. Uiteraard zijn er onderling wel verschillen. Behoefte aan een transformatie? Met deze tips zie je er binnen de kortste keren uit als een kosmopolitische trendsetter.

Scandi-stijl

Is het jou ook al opgevallen dat Scandinaviërs er heel stijlvol bijlopen? Hun gevoel voor mode is gekenmerkt door een bepaalde nonchalance: zonder dat het er té perfect uitziet, zijn de looks natuurlijk en altijd verzorgd. Dat is de echte Scandi-stijl. Als je je ook geïnspireerd voelt, en misschien wel wat jaloers, dan is het tijd om te investeren in duurzame kleding (dat is in de noordelijke landen namelijk echt een must). Hoe een Scandinaviër een outfit samenstelt is dat vorm de functie van het kledingstuk volgt – zo houd je het ‘Je ne sais quoi’-gevoel levend. De kleding moet met je mee bewegen! Silhouet is daardoor belangrijk, waardoor veel Scandinaviërs met heel wat laagjes rond zullen lopen. Bovendien lopen stereotiepe ‘vrouwelijke’ en ‘mannelijke’ vormen vaker door elkaar. Over het algemeen worden donkere kleuren zoals marine, antraciet of donkerbruin veel gedragen (tegen een zwarte basis).

Brits chique

Bij de klassieke Brits chique look denk je al gauw aan Kate Middleton: elegant, stijlvol en sportief zonder te veel poespas. Als je ook dol bent op deze stijl, dan mag een echte trench coat of pea coat niet ontbreken. Op het gebied van neklijn is de Peter Pan kraag geliefd voor een wat traditioneler uiterlijk (een diepe V-hals zie je hier niet zo snel terug). Houd het wat spannender met een ietwat kortere rok. Met blazers, alles van tweed, en een donker-neutraal kleurenpallet kom je al een heel eind. En als je wel voor kleur gaat, dan is een subtiel printje met wat flora erop niet te missen. Oh, vergeet ook zeker de leren tassen niet (model school- of boekentas is enorm populair).

Lees ook:  5 x de leukste strandmode trends van 2017

Italiaanse bombshell

Heb je er ook altijd al als een Italiaanse bombshell uit willen zien? Niet gek, aangezien de Italianen nog steeds worden gezien als een van best geklede mensen ter wereld. ‘Less is more’ is de Italiaanse modecultuur – en ook dat vertaalt zich in een neutraal kleurenpallet met minimale accessoires. Al zijn de outfits niet al te ingewikkeld, er wordt wel een bepaalde kwaliteit van kleding verwacht (lees: designer). Ook geldt over het algemeen: hoe vrouwelijker, hoe beter. Dus een jurk die al je rondingen benadrukt wordt graag op de Italiaanse piazzas gezien. Het wordt daarom aangeraden om goed bevriend te zijn met je kledingmaker zodat jouw kleding perfect op jouw lichaam aansluit.

Mais oui, Paris

De echte Franse meisjesstijl is een van de meest begeerde modestijlen. Denk aan eenvoud met diepte, een soort moeiteloos minimalisme, altijd tijdloos toch fris. Maar hoe krijg je dat zelf voor elkaar? Nog meer dan de Scandinavische, is de Franse stijl karakteristiek een in elkaar gezette outfit die eruit ziet alsof het snel bij elkaar is geraapt. Maar het is toch echt een proces van verfijning. Authenticiteit speelt hier een belangrijke rol – daarom is er ook geen simpele formule voor de Franse look. Begin met minstens vijf go-to essentials die je met élke outfit kan dragen, en die je ook graag draagt. Denk: denim, witte katoenen blouse, instappers, een gestructureerde blazer en ga zo maar door. Houd het minimalistisch, en laat een paar statement pieces van hoge kwaliteit spreken (vuistregel: één statement per outfit).

Lees ook:  Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: design, kracht en intelligentie

Spaanse flair

Een beetje bohemien, soms heel flamboyant, maar altijd gedurfd en fraai: Spanjaarden weten hoe ze een goede outfit bij elkaar rapen. In tegenstelling tot de andere Europese landen, draagt iedereen in Spanje maar al te graag kleur. Ze weten daar maar al te goed hoe je met prints moet omgaan (van grote polka dots en sierlijke bloemen tot slangenprint en paisley). Ook zijn de sieraden vaak groot en opvallend, al wordt het wel aangeraden te kiezen voor óf een paar oorbellen, óf een met juwelen getooide ketting. Als het gaat om de stofkeuze, houd dan rekening met kleding die flowt. Voorbeelden hiervan zijn zomerse maxi-jurken en wijdvallende capri’s of palazzo broeken. En om het af te maken? Dan zijn veterlaarsjes en espadrilles (al dan niet met sleehak) favoriet in elke Spaanse kledingkast.

Foto header via iStock, credits: skyNext

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy