Luxe uitstralen? Met deze (budget) tips kom je altijd goed voor de dag

by Emma

Of je nou solliciteert voor een baan waarmee je juist wat meer budget mee wilt creëren, of er gewoon graag verzorgd uitziet, een goedgevulde garderobe vol designer items van de hoogste kwaliteit is niet voor iedereen weggelegd. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je het dan maar bij lounge wear en een denim broek met wit T-shirt moet houden. Wil je er ook een beetje luxe bijlopen, maar heb je niet altijd het bijpassende budget? Geen zorgen – met een paar simpele, toegankelijke aanpassingen loop jij er binnen een handomdraai bij als om door een (gouden) ringetje te halen – en dat zónder het betalen van de hoofdprijs.

Let op het juiste materiaal

Wat luxe uitstraalt, is een item dat niet na één keer dragen veel losser zit, waar de draadjes ervan af hangen en je de zomen al ziet ontrafelen. Wil je dat beeld voorkomen, dan is het belangrijk om in de juiste materialen te investeren. Natuurlijk kom je hier duurder mee uit. Maar is dat echt zo? Wat nu ‘vegan leather’ heet is namelijk gewoon plastic en zo kapot. Met écht leer heb je, met een beetje geluk, jaren plezier. Hetzelfde geldt voor zijde, organza, tweed en linnen. En ja hoor, deze materialen garanderen een chique look.

Verzorg je kleding goed

Als je eenmaal mooie materialen in je kast hebt hangen, is het wel cruciaal dat je ze goed verzorgt! Niemand interesseert zich in een gekreukelde blouse, zelfs als er een pittig prijskaartje aanhangt. En dat betekent dat het toch best aardig kan zijn om een strijkijzer in huis te halen. Of een stoomapparaat, bijvoorbeeld. Neem daar dus de tijd voor: hoe je kleding op je lichaam valt is net zo belangrijk als wát je aanhebt.

Lees ook:  Je huis meer uitstraling geven? Dat doe je zo!

Focus op accessoires en schoenen

Ook als je een hele simpele outfit draagt, kom je altijd goed weg met wat luxe accessoires. Goed, een horloge is zeker niet altijd goedkoop. Maar investeren in een paar luxe sieraden, schoenen of tassen, is wél goedkoper dan een hele kast vol kleren voor het hele jaar door. De accessoires en schoenen mogen dus ook best een designer merk zijn. Andersom geldt namelijk ook: je hele outfit ziet er stukken goedkoper uit wanneer je een prachtig pak aan hebt, met daaronder vertrapte gympen.

Heel veel laagjes

Door je outfit diepgang en gelaagdheid te geven, zorg je er direct voor dat je opvalt met een dure uitstraling. Dimensie wordt vaak vergeten, maar kan hét verschil maken. Door meerdere kledingstukken strategisch over elkaar te dragen – strategisch, want je wilt geen jutezak aan, denk dus altijd ook aan silhouet – laat je zien dat je weet wat je aan het doen bent.

Haal er een kledingmaker bij

Wát je ook aanhebt, het aller belangrijkste is dat het je goed past. Oversized is prima, natuurlijk. Dat kan zelfs hartstikke chique en luxe zijn. Maar zelfs dan moet je letten op maatwerk! Een broek die afzakt, een jurk waarin je taille verdrinkt, naden die niet op je schouders aansluiten – het staat slordig. En dat is precies wat je niet wilt. Haal er daarom een kledingmaker bij. Je kan het zo duur maken als je wilt, maar dit is een echte must.

Probeer monochroom

Als je niet zo zeer iets nieuws wilt aanschaffen, maar vooral wilt gebruiken wat je al hebt liggen, dan is het een goed idee om één kleur te dragen. Een volledig zwarte look is namelijk echt niet verkeerd. Of wit. Of beige. Of juist in een te gekke kleur. Als je maar één kleur draagt, heb je namelijk ook alle ruimte om te spelen met verschillende texturen, wat je kledingstukken meer spanning geeft zonder dat het direct rommelig oogt (kijk, nog een tip).

Lees ook:  Coffee Based Notebook

Investeer in één statement piece

Als je dan toch een keer wilt (en kan) splurgen, dan is het een goed idee om een statement jas aan te schaffen. Dat kledingstuk draag je over elke outfit en geeft in veel gevallen de eerste indruk. Die mag dan ook positief zijn. Met een beetje geluk verberg je dan ook de eventuele goedkope outfit die je eronder aanhebt, mocht dat het geval zijn. Hier kan je júíst wat meer vrijheid nemen in kleur, maar vergeet de vorige tips niet (vooral het materiaal is hier cruciaal).

Foto header via iStock, credits: bernardbodo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy