Laagjes, lichte kleding en accessoires: zo maak je jouw wintergarderobe klaar voor de lente

by Emma

Met de stijgende temperaturen en het zonnetje dat steeds minder verlegen is, wordt het steeds fijner om buiten te wandelen, erop uit te trekken en jezelf op dat heerlijke terras neer te vleien. Maar voordat je de deur uitloopt sta je voor je wintergarderobe in je kledingkast: wat moet je nu aan? Het kan best lastig zijn om je te kleden op het moment dat het te warm is voor de winterjas en te koud voor de bloemenjurk. Moet je dan gelijk een hele nieuwe garderobe aanschaffen? Niet per se. Met deze tips maak je jouw wintergarderobe klaar voor de lente.

Draag laagjes

Wil je jezelf wapenen tegen de kou, maar géén zware wollen winterjas aan, dan kan je niet zonder laagjes. Al helemaal handig als je wat langer buiten bent en je de veranderende temperaturen de hele dag door mag trotseren. Laagjes creëer je het beste door verschillende soorten kleding samen te dragen, zoals coltruien en vestjes, of truien met een bodywarmer. Hiermee voeg je ook nog eens wat extra dimensie aan je outfit toe en krijg je meer ruimte om te spelen met een spannend silhouet.

Let op de laatste trends

Een nieuw seizoen is niet alleen meteorologisch, maar óók modieus. Ben je nogal gehecht aan je winterjas, muts of trui, dan hoef je niet gelijk een hele omslag te maken en al je kleding in dozen onder je bed weg te stoppen. Natuurlijk wil je er in de lente fris bijlopen – zonder het koud te krijgen, maar wél met de laatste trends in gedachten. Doe wat speurwerk en voeg één a twee items toe die anno 2022 écht lente uitstralen. Zo krijgt jouw wintergarderobe een unieke stijl.

Lees ook:  High fashion in het vliegtuig: KLM komt met Jet Legs-trainingsbroek

Combineer twee seizoenen

Ja, je raadt het al: als je geen zin hebt om je geliefde truien op te moeten bergen zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, dan is het simpele antwoord dat je die wintergarderobe gewoon combineert met wat items voor de lente. Zo blijf je lekker warm en knus zonder af te hoeven doen aan een frisse look. Combineer dus vooral wat je al hebt liggen van dit seizoen én het aankomende en zo kom je gegarandeerd stralend de eerste lentedagen door. Een blouse ziet er bijvoorbeeld hartstikke leuk uit met een coltrui eronder of een spencer erboven.

Kies lichtere kleuren

Met de komst van de lente is het tijd om zwart zo veel mogelijk in de kast te laten hangen. Ga in plaats daarvan juist voor wit of beige. Het voordeel is dat je niet gelijk al je winterkleding hoeft te negeren: een beetje wit doet wonderen voor een frisse voorjaarslook, zeker als je het je basiskleur maakt om wat vrolijke kleuren tegen af te steken. Als je van pasteltinten houdt, dan is het een goed idee om bijvoorbeeld voor een lichte denim in plaats van een donkere wash te gaan. Zo is een winteroutfit prima te dragen zodra je voor een lichter pallet gaat. Ook prints weerspiegelen het veranderende seizoen, waar vooral de bloemetjes buiten mogen worden gezet. Tip: als je dat té gewaagd vindt, experimenteer dan met wat accessoires waar je kleur en print in terug laat komen, zoals een stropdas, sjaal of vrolijke sokken.

Lees ook:  Schoenenmerk Goliath wakker geschud

Ga voor zachte materialen

In de winter draag je waarschijnlijk dikke, harde materialen zoals wol, neopreen of teddy. Dat houdt je wel lekker warm, maar dat is ook direct té warm wanneer je wat langer beweegt in de buitenlucht. Ga daarom voor zachte materialen. Zeker samen met de tip dat je het beste in laagjes gekleed kan zijn, is dit geen probleem. Denk aan linnen, zijde, kant en katoen – deze stoffen ademen veel beter, zwieren luchtig met het lentebriesje mee en zijn helemaal lente proof. Mocht het toch nog ietwat frisjes zijn, dan kan je ook kiezen voor die ene trui van lichtgewicht wol (in een pak van deze stof zullen eventuele zweetplekken ook niet opvallen, trouwens).

Winteraccessoires zijn je beste vriend

En tot slot: draag gewoon je favoriete lichtgewicht kledingstukken, met wat winterse accessoires. Wist je dat je de meeste warmte verliest bij je handen, voeten en hoofd? Dat betekent dus dat sjaals, handschoenen en mutsen al een wereld van verschil kunnen maken en jij gewoon rond kunt paraderen in die lichte trenchcoat.

Foto header via iStock, credits: Yuricazac

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy