Is de Ford Mustang Mach-E de elektrische versie van de iconische auto uit de jaren zestig?

Is de Ford Mustang Mach-E de elektrische versie van de iconische auto uit de jaren zestig?

De Ford Mustang Mach-E is een mooi model met een verfrissende aanpak van tech. Soms rijdt de auto ietwat ruw, maar de batterij van de volledig elektrische wagen maakt dat goed.

Er is bijna geen auto die iconischer is dan de Ford Mustang: een auto voor de macho, met draaiende achterwielen en een V8 waar je u tegen zegt. Probeer daar maar een elektrisch model van te maken. Nou, dat heeft Ford met de Mustang Mach-E gedaan. Voor sommigen roept dit wel de vraag op: in hoeverre kan je dit nog een Mustang noemen? Maar los van de vergelijking met de karakteristieke wagen uit de jaren zestig, heeft de Ford Mustang Mach-E genoeg voordelen. Het is toch echt een interessante elektrische auto, de naam niet mee gerekend.

Ford Mustang

Mustang details

De badge, spijlen in de kop- en achterlichten, de plooien op de motorkap én de grote wielkasten vallen bij een Mustang-kenner op: die lijken toch wel erg veel op elkaar. Maar verder is de Ford Mustang Mach-E vooral een SUV – nog steeds hartstikke opvallend dus, zeker op de weg. Het straalt sportiviteit uit door de dalende daklijn en aerodynamische rug, maar dat betekent wel dat je wat moet inleveren voor de kofferruimte (maar: til de vloer op en er is nog genoeg opslagruimte voor accessoires en kabels). Doordat het interieur flink is aangepakt, heb je eigenlijk het gevoel dat je in een nieuwe auto rijdt. Het glazen dak zorgt ervoor dat het interieur licht aanvoelt, en de rode stiksels benadrukken nog eens de sportieve look. Vooral het enorme 15,5-inch display – dat zweeft – staat mooi, en werkt precies zoals verwacht.

Lees ook:  Alfa Romeo Stelvio, de SUV die je echt wil hebben

Is de Ford Mustang Mach-E de elektrische versie van de iconische auto uit de jaren zestig?

Technologie speelt steeds vaker een grote rol bij auto’s, en zo ook bij de Mach-E. Los van het 15,5-inch display in het midden, is er ook nog een kleiner 10,2-inch display. Hier vind je al je belangrijke berichten terug, kan je mee navigeren en andere details zoals de lading, het bereik, en de rijmodus.

Bereik is een must

Met een 68 kWh-batterij, oplopend tot wel 88 kWh in de uitgebreide reeks, heb je een uitstekend bereik (tussen de 400 en 500 km, net hoe de buiten omstandigheden zijn). De batterij kan eigenlijk meer aan (zo’n 77,8 en 98,5 kWh) – en omdat het bereik zo’n must is voor de elektrische auto, is dit een plus. En als je ‘m dan wil opladen, laadt de Mach-e op met 150kWh, zodat je snel weer onderweg bent.

Mustang opladen

De Ford Mustang Mach-e is een mooie auto met een strak design en een goed bruikbaar bereik. Misschien niet helemaal zoals het model uit de jaren zestig, maar alsnog een erg fijne elektrische optie. Perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar een (elektrische) SUV.

Vanaf prijs: € 52.625

0 comments on “Is de Ford Mustang Mach-E de elektrische versie van de iconische auto uit de jaren zestig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *