How to: zo zorg je voor dé perfecte finishing touch in je huis

by Redactie

De vervelendste klusjes in huis zijn meestal de dingen waarbij je denkt ‘dat doe ik straks of een andere keer wel’. Het resultaat van die klusjes? Die komen op een grote hoop te liggen en steeds meer vooruitgeschoven. Totdat je er zo tegenop ziet dat je het niet meer gaat doen. Super zonde, want die laatste dingen behoren vaak tot de afwerking die ervoor zorgen dat jouw huis er tiptop uit zal zien. Hoe je jezelf toch kunt zetten tot die klussen? Wij geven dé finishing touch tips!

Randwerk

De kitrand in je badkamer zorgt voor niet alleen een mooie afwerking maar ook is deze waterafstotend en schimmelwerend. Wel zo handig in een vochtige ruimte. Of je nu een badkamer hebt waarbij de kitrand wel toe is aan vervanging of juist een splikssplinternieuwe badkamer waar alles nog helemaal af moet worden gewerkt. Het kitwerk is vaak het laatste wat je doet van alle klussen. En dat hoef je echt niet uit te besteden. Sterker nog; zelf is dat prima te doen met Fix ALL Flexi. Het mooie is dat dit een montagekit en voegkit in één is. Wel is het van belang dat je een goed kitpistool aanschaft. Zorg dat de ondergrond droog en vetvrij is en kitten maar. Een vaste hand hebben is wel aan te raden…

How to: zo zorg je voor dé perfecte finishing touch in je huis

Voor en na

How to: zo zorg je voor dé perfecte finishing touch in je huis

Ophangen maar

Herkenbaar… Alle fotolijsten en kapstokken die nog op de grond staan met als doel ze een keer op te hangen. Maar dat moment wordt steeds verder en verder naar voren geschoven. Want ja, gedoe. Onze tip: supersterke montagelijm. Dan ben je van het gedoe met boren en pluggen af en heb je je spullen binnen no time aan de muur hangen. Ook heel handig voor losse plinten of andere ornamenten. Op deze pagina vind je daar trouwens een handig stappenplan voor. Nice to know: met echt goede montagelijm kan je tot wel 320 kg /10 cm2 iets ophangen!

Lees ook:  De Podcastclub: de 5 meest mooie en bijzondere liefdesgeschiedenissen

Weg met alle draden

Een laatste ergernis die vaak heerst in een huis, zijn de vele draden die overal (zichtbaar) lopen. Door alle devices die we tegenwoordig hebben is de dradenhoeveelheid vaak ook gegroeid. Of denk aan alle opladers. Helemaal als je een gezin bent, kan dat een crime zijn. Gelukkig zijn er tal van mooie oplossingen hiervoor te vinden. Zoals een kabelmand of kabelbox die je onder je bureau kan vastmaken. Of wat dacht je van een extra wandje waar je je televisie aan ophangt. Het extra wandje zorgt ervoor dat je de kabels perfect kan verdoezelen. En daarnaast zijn er ook steeds meer toffe kabelbinders te vinden, waardoor die tros draden geen doorn meer in je oog zal zijn.

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy