Een vakantiehuis als investering, alle voordelen op een rij!

by Imke

Het kopen van een vakantiehuis klinkt voor veel mensen waarschijnlijk als een ver-van-mijn-bed-show, maar dat hoeft het niet te zijn. Dat het juíst een hele goede investering kan zijn willen we je laten zien in dit artikel. Een chalet kopen kan dichterbij liggen dan je denkt!

Altijd beschikbaar

We beginnen met het grootste voordeel van je eigen vakantiewoning kopen. En dat is dat je altijd een plek hebt om naar toe te gaan om vakantie te vieren. Je kan daardoor vaker korter op vakantie (veel weekendjes weg) in plaats van één grote vakantie. Ligt er natuurlijk wel aan waar je tweede huisje ligt. Koop je iets in Nederland, dan is het makkelijker om er last minute naar toe te gaan. Heb je iets in bijvoorbeeld Oostenrijk gekocht, is dat wat ingewikkelder. Toch is het qua kosten dan nog steeds aantrekkelijk, omdat je enkel voor de reis ernaar toe hoeft te betalen. Wat ook scheelt; al je spullen liggen al in het huisje, waardoor je ook minder (tot niets) hoeft te pakken.

Nu gunstig

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de huizenmarkt op het moment niet bepaald gunstig. De prijzen van huizen rijzen de pan uit en de prijs van een modale woning ligt hoger dan ooit. De markt voor het kopen van een vakantiehuis kopen is daarentegen juist gunstig. De hypotheekrente is namelijk erg laag en die rente geldt ook voor vakantiehuizen, waardoor je in verhouding meer geld kan lenen. Ideaal dus om nú in te stappen en dat ene mooie chalet in de Alpen te kopen.

Lees ook:  Het next level thuiskantoor: zo verander je jouw werkruimte in een professioneel toevluchtsoord

Mooie belegging

Eén van de bijkomende voordelen van het investeren in een vakantiehuis is dat je het ook kunt verhuren wanneer je er zelf niet bent. Dat kan een mooi extra spaarpotje opleveren! Wel is het zaak om het huis dan goed te onderhouden en ook iemand in te schakelen die ter plekke de in- en uitcheck kan doen. Helemaal als het huisje niet om de hoek ligt.

Genieten maar

Het laatste punt dat we willen benoemen is wel de geniet-factor. Hoe heerlijk is het om een getaway te hebben? Een plek waar je naar toe kan om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Alleen, samen met je partner, gezin of met vrienden. En dat op elk moment dat jij er behoefte aan hebt.

Foto header via iStock, credits: Erik_V

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy