Drie tips voor de verbouwing van jouw droomhuis

by Redactie

Wil jij jouw huis omtoveren tot een prachtig paleis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of weet je door alle mogelijke opties niet meer wat de beste keuze is voor jouw droomhuis? Lees dan eerst dit artikel; wij geven je namelijk drie tips waarmee je direct aan de slag kunt. Waarna je zult zien dat de verbouwing van je huis écht niet moeilijk hoeft te zijn.

Vloeren

De meeste checklists gaan van boven naar beneden; wij doen het andersom. Als je een huis verbouwt, begin je bij de basis. Dat is in dit geval de vloer. Allereerst is het handig om na te denken over de verwarming in je huis. Heb je radiatoren? Dan kun je elke vloer neerleggen die je wilt. Heb je vloerverwarming en gebruik je die om de hele woning te verwarmen? Dan moet je goed kijken welke vloeren geschikt zijn. Wat sowieso kan, is een PVC vloer laten leggen. Deze geleidt de warmte goed, wat het zeer geschikt maakt voor vloerverwarming.

Kosten PVC vloer leggen

Alles wat je in huis laat doen, kost geld. Dat is niet anders bij het leggen van een vloer. Gelukkig is het al lang niet meer zo dat je een fortuin kwijt bent voor je vloeren. Veel bedrijven leveren goede kwaliteit vloeren voor betaalbare prijzen. Soms zit er ook een legservice bij, waardoor je de kosten voor PVC vloer leggen laag kunt houden.

Muren

Als er een mooie vloer in je huis ligt, dan moet die natuurlijk wel een beetje matchen met je muren. Veel mensen kiezen er daarom voor om de muren te laten stucen. Misschien vraag je je af: “Wat kost stucen?” Ook dit hoeft tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Plaats je klus op een website waar professionals hun diensten aanbieden en kijk eens welke aanbiedingen je krijgt. Misschien kan een bedrijf het combineren met een klus bij jou in de buurt? Of heeft een professionele stukadoor nog een paar uur tijd?

Lees ook:  Interieur: de vloerkleed trends van 2019

Licht

Goed, de vloeren liggen en je muren zijn mooi glad. Dan ben je klaar…toch? Nee, natuurlijk niet! Kijk eens kritisch naar de ruimte. Waar zijn donkere hoekjes, welke plekken wil je extra op laten vallen? Een lichtplan kan je helpen om een kamer groter of juist knusser te laten lijken, en om bepaalde plekken in de ruimte extra in de spotlight te zetten. Er zijn veel bedrijven op internet te vinden die je daarbij kunnen helpen. Is het geld toch echt op na je grondige verbouwing? Plaats dan een paar verstelbare spotjes in je plafond. Deze kun je steeds op een andere plek laten schijnen.

Foto header via iStock, credits: Rawpixel

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy