Doe mee met “Mijn kraan is jouw kraan” op World Water Day

by Redactie

Dinsdag 22 maart is het World Water Day. En ter gelegenheid van die dag roept Dopper alle Nederlanders op om hun kraan beschikbaar te stellen aan anderen. Nederlanders drinken per jaar namelijk gezamenlijk bijna 400 miljoen liter flessenwater, terwijl we in Nederland supergezond kraanwater hebben. Met de World Water Day-actie hoopt Dopper het makkelijker te maken voor mensen om voor een herbruikbare waterfles te kiezen en zo vervuiling door voorverpakt water tegen te gaan.

Kies herbruikbaar in plaats van plastic wegwerpwaterflesjes

De ‘Mijn kraan is jouw kraan’-actie is er op gericht zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om een herbruikbare waterfles te verkiezen boven  plastic wegwerpwaterflesjes, om zo de wateren van de wereld te beschermen. Iedereen in Nederland heeft immers een kraan en ons kraanwater is van uitstekende kwaliteit. Helaas is het niet altijd even makkelijk om je herbruikbare fles ermee te vullen; vooral voor mensen onderweg blijkt het een uitdaging om een kraan te vinden. Dit resulteert vaak in de aankoop van plastic wegwerpwaterflessen. Bovengenoemde actie is opgezet om bij te dragen aan de bewustwording en het gedrag van mensen, ook op de langere termijn. Iedereen die mee wil doen, kan vanaf vandaag de poster van Dopper achter het raam plakken. Door dit te doen, geef je aan dat mensen hun hervulbare waterfles bij jou thuis kunnen vullen met gratis schoon kraanwater.

Good to know

Elke minuut belandt een vrachtwagen vol plasticafval in onze oceanen. In diezelfde minuut worden wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes gekocht. Oók door mensen die wel een herbruikbare fles bij zich hebben, maar hem nergens kunnen vullen. Dit plasticafval verdwijnt niet. Het breekt enkel af in steeds kleinere stukjes. En bedreigt onze oceanen nog millennia lang. Dat kan beter.

Lees ook:  3 x bewuster omgaan met je dagelijkse kopje koffie

Downloaden maar!

Geïnteresseerden kunnen meedoen aan de actie door de poster gratis te bestellen of hier te downloaden, uit te printen en voor het raam te hangen. Natuurlijk hoopt Dopper ook dat mensen niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst vaker hun kraan beschikbaar willen stellen en herbruikbare flessen blijven verkiezen boven het gebruik van plasticwegwerpflessen. De vraag van Dopper is dan ook om de poster zo lang mogelijk te laten hangen.

Doe mee met “Mijn kraan is jouw kraan” op World Water Day

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy