De lente is begonnen! Tijd om dit te vieren met deze frisse gin-cocktail! (+ winactie)

by Redactie

Eindelijk, de lente is dan eindelijk aangebroken. Een seizoen vol verleidelijk frisse geuren, kleuren en smaken. De zon komt weer tevoorschijn en we nemen afscheid van grauwe en regenachtige dagen. En, misschien nog wel het beste, het ziet ernaar uit dat we de lentedagen ook weer met elkaar kunnen doorbrengen. Speciaal voor het seizoen ontwikkelde Lauren Brady (de beste bartender van Nederland) een fris cocktailrecept met gin die zowel in geur als smaak opvallend is. En leuk: de gin-cocktail sluit aan bij het onlangs gelanceerde huisparfum van gin-merk Tanqueray en Nederlands parfumlabel Abel Odor.

Geur is iets magisch, je gebruikt je zintuigen door terug te gaan gaan naar herinneringen of emoties. Smaken hebben dat ook; reuk en smaak staan dan ook altijd met elkaar in verbinding. Waar Tanqueray afgelopen jaar in samenwerking met parfumlabel Abel Odor al een uniek huisparfum ontwikkelde met de subtiele geur van gin, is daar nu ook een bijpassende gin-cocktail.

Fresh Forest

De houtachtige noot van de gin-cocktail is een onmiskenbare knipoog naar Tanqueray London Dry gin. Samen met de hint van citrus smaakt het drankje naar een perfect gemixte gin-tonic bij zonsondergang, op een terrasje in de buurt van het bos.

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 50 ml Tanqueray London Dry gin
  • 20 ml zoethoutsiroop*
  • 1 bolletje citroensorbetijs
  • Mousserende wijn
  • Glas: gekoeld cocktailglas
  • Garnering: takje koriander en/of citroenschil

Zo maak je ‘m

1. Giet de Tanqueray London Dry gin en zelfgemaakte zoethoutsiroop* in het cocktailglas en meng voorzichtig met een lepel;
2. Voeg 1 bolletje citroensorbetijs toe aan het glas;
3. Giet de mousserende wijn over het geheel om een bad voor het ijsbolletje te creëren;
4. Garneer met een takje koriander en/of citroenschil en een theelepeltje;

Lees ook:  Gedimde lichten, cocktails en sappige burgers: The Butcher in de Amsterdamse Pijp komt met een speakeasy concept

* Recept voor zelfgemaakte zoethoutsiroop

1. Warm 200 ml water op in je waterkoker;
2. Wanneer de belletjes beginnen te stijgen, stop je de waterkoker (voordat hij het kookpunt bereikt);
3. Giet het water in een kan en voeg 5 gram zoethoutsnippers toe (of gebruik zoethoutthee van goede kwaliteit);
4. Roer en laat 20 minuten trekken;
5. Giet het water door een zeef en daarna door een koffiefilter;
6. Voeg 350 gram suiker toe en roer tot het is opgelost;
7. Giet de siroop in een fles en bewaar tot 1 maand in de koelkast.

De lente is begonnen! Tijd om dit te vieren met deze frisse gin-cocktail! (+ winactie)

Winnen!

Bovenstaande gin-cocktail sluit aan bij het onlangs gelanceerde huisparfum van gin-merk Tanqueray en Nederlands parfumlabel Abel Odor. En wij mogen 2 pakketten weggeven met een fles gin en de diffuser van Abel x Odor ter waarde van 100 euro. Lees de voorwaarden op onze Instagram-pagina. Good luck!

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy