Altijd het gevoel dat er niet genoeg tijd zit in een dag? Tijd om te leren hoe je tijd maakt

by Emma

Thuiswerken, de kids vermaken en dan ook nog iets voor jezelf verzinnen te doen. Ondertussen vliegen de e-mails over en weer en verlies je zicht op alle belangrijke documenten. Op de meeste dagen overboek je jouw agenda volledig en op de dagen dat je wél een paar uurtjes vrij weet te regelen, zit je al gauw met het gevoel dat je niet eens weet waar je moet beginnen. Om daar vanaf te komen zijn er gelukkig genoeg tips. Het antwoord op die problemen? Time management. Lees verder om erachter te komen wat time management expert Björn Deusings daarover te zeggen heeft.

Modern time management: waarom is het zo moeilijk?

Kort gezegd: we zijn drukke mensen, die leven in drukke tijden. Je werkgever vraagt veel van je (grote kans dat je er meer dan één hebt), je mag het huishouden regelen, de kinderen ophalen en brengen, en dan ook nog jezelf ontwikkelen. Dat zijn nogal wat zaken om je mee bezig te houden. Niet gek dat het lastig is om de tijd in de gaten te houden – het vliegt voorbij, en de verwachtingen liggen hoog. Dat is niet helemaal verkeerd natuurlijk. Een uitdaging is niet mis. Maar dan moet je die wel juist aanpakken.

En hoe doe je dat dan?

Volgens Björn Deusings, die duizenden mensen heeft getraind op het gebied van tijdwinst, is het helemaal niet zo moeilijk om grip op je werk te krijgen. Daar krijg je niet alleen meer tijdwinst van, maar ook gewoon plezier. En dat mag niet ontbreken. Wat dat vergt is dat je wat knopen moet doorhakken, en wel ergens moet beginnen! Logisch dat je dat niet zomaar in je eentje gaat aanpakken. Daarom is een timemanagement cursus – waar je genoeg individuele aandacht krijgt én van elkaar kunt leren – een goede optie.

Lees ook:  Getest: EMS, hoe je 3 uur krachttraining in 20 minuten kan stoppen.

Wat valt er te leren?

Dat betekent dat je moet leren om efficiënt te werken – en daar hoort rust en overzicht ook bij! Vaak wordt dat vergeten, maar zonder wat opladen heb je simpelweg geen energie. Niet alleen maar als een dolle hond alles tegelijk behandelen dus. Maak keuzes afhangend van de prioriteit (dus hoe belangrijk ze zijn) en op welke termijn er iets moet gebeuren. Belangrijk is dat je de grote boosdoener wel aanpakt: je uitstelgedrag. Hoor jij jezelf íéts te vaak zeggen ‘Oh, dat kan morgen wel’? Dan is het tijd om tijd te leren maken.

Foto header via iStock, credits: nambitomo

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy