4 x zo ga je in shape de zomer tegemoet

by Redactie

Nu én de regels allemaal versoepeld zijn én het lekkere weer zich aangekondigd, zijn we allemaal weer wat fanatieker om fit en healthy de zomer tegemoet te gaan. Maar ja… makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we een aantal tips voor je onder elkaar gezet die het wat makkelijker en aangenamer (ook wel zo fijn) kunnen maken om ‘in shape’ te geraken.

1. Food first

Een gezonder lichaam begint vanzelfsprekend in een gezond lichaam. En daarvoor is het essentieel dat je je eetpatroon onder de loep legt. En het liefst ook iemand laat meekijken. Zelf is het soms namelijk moeilijk te zien waar je jouw focus qua eten moet gaan verleggen. Ook kan je voor verschillende opties kiezen. Zo kan je voor een dieet gaan, of simpelweg bepaalde dingen laten staan voor een tijd (denk bijvoorbeeld aan koolhydraten en of alcohol). Daarnaast kan je ook kiezen voor maaltijdvervangers. Daarmee krijg je toch alles binnen, maar beperk je de eetmomenten en heb je ook een vol gevoel. Zonder dat je te veel calorieën binnen krijgt.

2. Slaap is het toverwoord

Hoe ouder je wordt, hoe slechter je tegen te weinig slaap kan. Wil je een fit lichaam en een gezonde geest hebben? Dan is een goede nachtrust echt een pré. Probeer jezelf dan ook een goede slaapstructuur aan te meten. Ga niet te laat naar bed, laat je telefoon buiten bereik liggen en eet en drink het liefst niet meer na acht uur ’s avonds. Hoe beter je slaapt, hoe meer zin je hebt om fysiek aan de slag te gaan met jezelf. Bijkomend voordeel is ook dat je dan ook vaak je eetpatroon beter onder controle kan houden.

Lees ook:  De fijnste flexwerkplekken van Utrecht voor veel inspiratie

3. Let’s get physical

Lichaamsbeweging is een essentieel onderdeel van een energiek lichaam. Wil je ‘in shape’ de zomer in gaan, dan is het hebben van dagelijks genoeg beweging enorm belangrijk. Dat kan op heel veel manieren. Je kan fanatiek de sportschool in duiken, maar je kan er ook voor kiezen om het wat minder intens aan te pakken. Ga dan elke dag een uur wandelen. Zorg er in ieder geval voor dat je blijft bewegen.

4. Be happy

Want dat is uiteindelijk het belangrijkste, niet? Een gelukkige ziel. Als je dat voor elkaar hebt dan zit die zomer helemaal goed.

Foto header via iStock, credits: Solovyova

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy