10x de leukste (natuur) family uitjes in het voorjaar

by Redactie

Oooo.. wat hebben we massaal zin om leuke dingen te gaan doen dit jaar. We kunnen echt plannen maken dit jaar en dat zorgt voor heel wat fijne lentekriebels. Om die reden heeft OERRR (het jeugdprogramma van Natuurmonumenten) de leukste uitjes voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet:

1. De onderwaterwereld van de Oosterschelde (Zeeland)

Onder het wateroppervlak van de Oosterschelde leven super veel bijzonder dieren. Zeepaardjes, anemonen, zeehonden, bruinvissen. Maar ook haaien! En leuk; ook boven water is er van alles te ontdekken. Van mosselen en krabben tot kreefjes. Je kan het ook hogerop zoeken en één van de mooie uitzichtpunten beklimmen.

2. Op avontuur op het eiland Tiengemeten (Zuid-Holland)

Eigenlijk is op Tiengemeten zoveel te doen voor kinderen, dat je aan slechts één dag niet genoeg hebt. Zo kan je bijvoorbeeld komen spelen in de grootste Speelnatuur van Nederland. Of doe de Boswachter Bootcamp. Het eiland ontdekken kan daarnaast ook met één van de spannende speurtochten.

3. De Belevenisboerderij in Schieveen (Zuid Holland)

Op deze schapenboerderij kun je spelen in Speelnatuur van OERRR. Denk aan knuffelen met boerderijdieren én genieten van een kopje koffie of thee met lokale Schieveense kruidkoek. Yum!

4. Wandeltocht ’t Natte laand (Utrecht)

Een tocht met hindernissen en spannende overtochten dat is deze wandeltocht. Er is onder meer een zonnewijzer, een pontje en een polstok waarmee je over de sloot kunt springen. Haal jij droog de overkant? Na afloop kan je ook nog spelen in Speelnatuur Haarzuilens of een verfrissend drankje nemen bij Hoeve Wielrevelt.

Lees ook:  Kinderkleding trends voor 2017

5. Op expeditie op de Sint-Pietersberg (Limburg)

Wist je dat er een Oehoe woont op de Sint-Pietersberg? Wanneer je op expeditie gaat hier kom je ‘m misschien wel tegen! Je leert onder andere je eigen tent opzetten. Vanuit dit basiskamp doe je vervolgens allemaal toffe opdrachten en spelletjes. Voor het hele gezin fun gegarandeerd!

6. Speuren door de Brabantse Sahara

De Loonse en Drunense Duinen zijn één van de grootste stuifzand gebieden van West-Europa. Ga hier op ‘Sahara‘ avontuur met een speurtocht en kom achter de geheimen van dit bijzondere gebied.

7. Het Waterloopbos (Flevoland)

In dit mooie bos liggen de schaalmodellen van oude waterwerken verborgen. Je kan hier struinen over spannende bospaadjes in het oudste bos van Flevoland. En kom er achter wat onderzoekers vroeger in dit bos deden. De route kan je kopen bij Paviljoen Het ProefLab.

8. Lopen op drijvend land (De Wieden)

Wanneer je over het Laarzenpad bij de Wieden loopt, loop je over plantenwortels die als een luchtbed op het water drijven. Een bijzonder gevoel! Met trekpontjes steek je de sloten over die het pad onderweg kruisen. Ook is er nog van alles te beleven bij het Bezoekerscentrum de Wieden.

9. Speelnatuur Texel

In de Texelse Speelnatuur van OERRR beleef je je eigen avonturen in en met de natuur. Spetteren als een eend, sluipen door de bosjes als een merel, klimmen en klauteren als een boomkruiper…. Uitgeraust? Ga dan even relaxen met een drankje op het terras van Natuurcentrum De Marel.

10. Speur mee met Brammetje het Lammetje Dwingelderveld (Drenthe)

Brammetje het Lammetje woont in de schaapskooi dichtbij het Bezoekerscentrum. Op een speurkaart heeft ie de leukste schapenspelletjes en -opdrachten verzameld. Zodoende kan je alles over de schapen te weten komen op het Dwingelderveld. Ook kan je de schaapskooi bezoeken (open vanaf 6 april).

Lees ook:  In business: de leukste en slimste redenen om je items te bedrukken!

Foto header via iStock, credits: Milos Ruzicka

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy