Waarom het dragen van een goede zonnebril zo belangrijk is

Waarom het dragen van een goede zonnebril zo belangrijk is

Het dragen van een zonnebril als modeaccessoire wordt steeds populairder in Nederland. Neem bijvoorbeeld de Ray-Ban zonnebril. Deze bril is heel geliefd door het eenvoudige maar stijlvolle design. Maar je draagt een zonnebril in eerste instantie natuurlijk als bescherming voor je ogen. In dit artikel lees je drie redenen waarom het dragen van een zonnebril zo belangrijk is. Geen zorgen, want het Ray-Ban exemplaar voor dames is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Zo kun jij genieten van de mooiste (zonne)brillen én van optimale bescherming tegen de zon.

Zonlicht kan ernstige schade aanrichten

We dragen een zonnebril om ons te beschermen tegen de uv-stralingen die afkomstig zijn van direct zonlicht. Net zoals we onze huid beschermen door het gebruik van zonnebrandcrème, beschermen we onze ogen door middel van een bril. Neem bijvoorbeeld de Ray-Ban zonnebril dames. De glazen van deze brillen beschikken over een uv-filter, die ervoor kan zorgen dat het scherpe licht jouw ogen niet raakt. Dit kan vervelende klachten in de toekomst helpen voorkomen. Draag je geen zonnebril? Dan kunnen er pijnlijke klachten en ernstige ziekten ontstaan. In het ergste geval kunnen deze uv-stralingen leiden tot oogziektes zoals blindheid en staar.

Wind en sneeuw kunnen pijnlijke klachten veroorzaken

Een zonnebril beschermt niet alleen tegen de uv-straling van de zon. Er zijn nog meer weersomstandigheden waarbij het dragen van een zonnebril kan worden aangeraden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de sneeuw? We hebben allemaal weleens een winterse dag meegemaakt waarop de zon weerkaatste in de sneeuw. Dit kan zorgen voor verblinding en pijnlijke ogen. Om dit te voorkomen is het slim om een bril te dragen tijdens de winter én op wintersportvakanties. Ook een sterke wind kan ervoor zorgen dat je ogen gaan irriteren. Wanneer je langere tijd wordt blootgesteld aan een scherpe wind kunnen je ogen zelfs uitdrogen. Om dit te vermijden is het slim om een bril te dragen.

Lees ook:  Tips voor een originele (én stressvrije) Sinterklaas surprise

Een zonnebril kan rimpels verminderen

Een zonnebril dragen om rimpels te verminderen? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het kan wel degelijk helpen. Denk maar eens na: wat doe jij wanneer de zon in je ogen schijnt? Precies, dan ga je jouw ogen dichtknijpen. Dit zorgt voor veel onnodige spanning in het voorhoofd, waardoor je sneller fronsrimpels zult ontwikkelen. Draag je een Ray-Ban zonnebril voor heren of dames? Dan wordt het scherpe licht gefilterd voordat het je ogen kan raken. Je zult je ogen dus niet langer hoeven dichtknijpen, en hierdoor zal je huid minder snel rimpels in je voorhoofd ontwikkelen. Tevens vermindert dit ook meteen de kans op vervelende hoofdpijn die kan ontstaan door het alsmaar dichtknijpen van je ogen.

Foto header via iStock, credits: monkeybusinessimages

0 comments on “Waarom het dragen van een goede zonnebril zo belangrijk is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *