Voor op de wishlist: de nieuwe ‘vliegende donut’ drone van Cleo Robotics

by Emma

De nieuwe ‘vliegende donut’ drone van Cleo Robotics bestuur je gewoon met je smartphone. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee: het is een vliegende donut, ’s werelds eerste bi-rotor drone.

Geen zichtbare rotoren

De meeste drones hebben zichtbare rotoren en blijven zo stabiel in de lucht vliegen. Maar Cleo Robotics heeft het anders aangepakt: het design van de Dronut X1 heeft geen zichtbare rotoren, maar lijkt in plaats daarvan of een, tsja, donut. De rotoren werken door de opgestapelde propellers die in tegengestelde richting draaien. Op deze manier bevorderen de rotoren, ingesloten in de drone, toch de stabiliteit zonder aan design af te hoeven doen.

Grote overlevingskans

En dat is een grote plus. Want met deze specs vliegt ie gemakkelijk en veilig van wel héél dichtbij – en zonder objecten te beschadigen. En zelfs al zou de drone ergens tegenaan komen te botsen, dan zorgt de robuuste buitenkant gemaakt van koolstofvezelmaterialen ervoor dat de drone het makkelijk overleeft. Daardoor kan de drone niet alleen vliegen, maar is manoeuvreren dus ook geen enkel probleem. Met een grootte van 6,5 inch bij 4 inch – en een gewicht van minder dan een pond – is dit een véél kleinere drone dan andere modellen die we kennen. Het apparaat past zelfs in de palm van je hand, en kan daar vanaf overigens ook opstijgen.

Stabiele drone

Met een 4k camera, een 3D LiDAR-sensor (X) en een Global shutter-camera heb je met de Cleo Dronut altijd scherp en stabiel beeld. Is het donker? Dan garanderen de LED-koplampen dat je toch genoeg blijft zien. De Dronut komt met een battery pack en een handheld joystick controller, al bestuur je de drone gewoon via je smartphone. Plaats je telefoon op de controller en je bestuurt ‘m gemakkelijk zonder al te veel training vooraf. Al met al is de Dronut dus perfect voor vluchten in omgevingen waar de GPS het niet doet, en kleine, donkere ruimtes.

Lees ook:  Inspiratie voor een krachtige ochtendroutine

Benieuwd naar dit Dronut avontuur? Voor 9.800 dollar (een kleine 8700 euro) kan je het zelf eens uitproberen.

Related Posts

Daily Cappuccino is dé Nederlandse lifestyle blog met een dagelijkse portie interessante, opmerkelijke en leuke berichten op het gebied van travel, food, gadgets, art & design, fashion, wheels, events en natuurlijk coffee.

Copyright @2023 Daily Cappuccino

Deze website gebruikt cookies om je een betere ervaring te bieden. Mocht je het hier niet mee eens zijn, dan kun je deze cookies weigeren. Accepteer Lees meer

Privacy & Cookies Policy